Lenovo Gaming 3'de İleride Coil Whine Sesi Yükselir mi?

Daha fazla  
6 ay önce Lenovo Gaming 3 laptop aldım. İlk günden beri oyuna girince ve kulağımı klavyenin ortasına yaklaştırınca elektrik kaçağı gibi ses geliyordu. Ben de yeni alınan bilgisayarda sıkıntı mı olur diye üzülmüştüm iade de etmek istemedim, biraz araştırdıktan sonra coil whine (bobin titremesi) denilen bir sorun olduğunu anladım. Oyundayken Alt + tab yapınca ses kesiliyor, tekrar oyuna girince başlıyor, bu arada ses çok rahatsız edici değil ama ben bir sorun mu var diye kafama taktığım için tedirgin oluyorum. Bu ileride daha da artma gibi bir sıkıntı yaratır mı yoksa kafaya takmaya gerek yok mu?

Son düzenleme:

Benim sistemde de coil whine olmuştu kafaya takılacak bir şey degil kulaklığı tak ve keyfine bak ayrıca FPS yükseldikçe o ses daha fazla olur sabit 60 FPS de duyamazsın bile.

Bende Lenovo Ideapad L340 Gaming kullanıyorum. Aynı sorun bende de var. Ekran kartı yüke binince coil whine sesi geliyor. Galiba Lenovo'nun çoğu Gaming modelinde bu sorun var. İleride bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Lenovo'nun sitesinde böyle bir açıklama buldum: Bobin sızlanması, bir arıza olarak kabul edilmez ve bazen bu cihazlarda görülür.

FPS yüksek alıyorsan bir cızırtı sesi duyabilirsin veya bilgisayarın boştayken işlemci kullanmazken de bir cızırtı sesi duyabilirsin. Bazı bilgisayarda Coil Whine varken bazı bilgisayarda bu ses duyulmayacak kadar az olur. Coil Whine sesi güçlü bir internet kartın varsa indirme yaparken de cızırtı sesi duyabilirsin. Bu performansa etki etmez ve zararı olmadığını normal olduğunu söylenmekte.

Bende boştayken daha çok oluyor. Ama sinir edecek kadar değil. Çoğu zaman farketmiyorum bile.

Boştayken mi, yükteyken mi yapacağı belli olmaz sistemlerin. Benim asus pildeyken yaptı bi iki kere mesela, şarj takılıyken, yük altındayken yapmıyo.

Boştayken mi, yükteyken mi yapacağı belli olmaz sistemlerin. Benim asus pildeyken yaptı bi iki kere mesela, şarj takılıyken, yük altındayken yapmıyo.
Bende yükteyken oluyor. Boşta iken hiç ses olmuyor. Oyuna girdiğimde yada stres testi açtığımda ses geliyor.

Bende de Ideapad Gaming 3 var, boştayken de yükteyken de aynı tiz ses klavyeye yaklaştığımda duyuluyor. Daha önce aldığım ve iade ettiğim Legion 5'te de aynı sorun vardı, Lenovo'nun genel sorunu sanırım.

Hocam IdeaPad Gaming 3 var bende de. Coil Whine geçmiyor ve çok çok az da olsa artıyor maalesef. Ama rahatsız edecek bir düzeyde değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…