Lenovo IdeaPad 3 format esnasında birden kapandı ve bir daha açılmadı

sl0wen

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSİ GTX 1660 SUPER RYZEN 5 1600 SİX CORE 8 GB RAM 3000 MHZ XIGMATEK ASTRO KASA 4 FANLI 1 TB 7200 RPM HDD 200 250 GB SSD
Merhaba arkadaşlar Lenovo IdeaPad 3 laptopa sahibim. Tamir ettirmeden önce anakartı arızalıydı, bugün yeni anakart takıldı, eve geldim, bilgisayarı açtım, bir süre internette takıldım sonra format atmaya karar verdim. Ayarlara girdim direk sıfırlama butonuna tıkladım %63'e kadar geldi ve birden PC kapandı, bir daha da açılmadı. Yan sanayi adaptörü prizden çıkardım anormal şekilde elimi elektrik çarptı. Durduk kere kapandı bilgisayar, hiçbir tepki vermiyor şu an. Sizce sorun ne olabilir? Ben adaptörden şüpheleniyorum ama böyle bir çelişki var. Adaptör bozuk olsa bile çalışırdı. Pilde anakarta biraz para verdim, tekrar verme olasılığım var mı ya da elle çözebileceğim bir çözüm önerisi olan var mı?

Yan sanayi adaptör hoş olmamış, yüksek ihtimal anlattıklarına göre elektrik kaçağı var. Bu benim nacizane teorimdir hocam onun dışında istersen bir Laptop’un içini aç, yanık olup olmadığını kontrol edebilirsin. Geçmiş olsun. İyi sosyaller !

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı