Lenovo Ideapad 330 "Radeon Software and driver versions do not match" döngüsü

prowell

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, Lenovo Ideapad 330 (Windows 10) bilgisayarımda Radeon RX 540 GPU var ve sürücü güncellemeleriyle ilgili sürekli problem yaşıyorum. AMD Radeon Software üzerinden en güncel driver yüklendikten sonra, Windows Update kafasına göre iş yapıp kendi sunucuları üzerinden farklı sürümdeki bir Radeon driver yüklüyor ve neticede Radeon Software yazılımı ile driver arasında uyumsuzluk gibi bir durum ortaya çıkıyor. Bunun ardından Radeon Software'i açmaya çalıştığımda meşhur "Radeon Software and driver versions do not match" hatasını alıyorum ve yazılımı açamıyorum. Dolayısıyla bilgisayarıma gelen "AMD yazılım güncellemesi mevcut" bildirimlerini açıp güncelleme yapabilmem de mümkün olmuyor.

AMD'nin kendi internet sitesinden güncel yazılımı indirip onun üstünden güncel Driver'ı kurabiliyorum, ancak bunun ardından Windows Update yine devreye girip illa kendi Driver'ını yükletmek istiyor. Aynı döngü bu şekilde tekrar edip duruyor ve sonuçta AMD Radeon Software her şekilde işlevsiz durumda kalıyor.

Benzer durumu işleyen başka konuları okudum ve bu doğrultuda sorunu çözmek için neleri denedim?
1) DDU vasıtasıyla (DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi | Technopat Sosyal) AMD Driver'ını komple temiz şekilde silip en baştan kurdum, yine aynı şey oldu.
2) Bunun üstüne bir de şu linkteki (Windows 10 Otomatik Sürücü Yüklemeyi Kapatma Rehberi - Technopat) olayı denedim ve Windows Update'in otomatik sürücü güncellemesini kapatmak istedim. Her ne kadar bu yöntemi diğer gerekli sürücülerin otomatik güncellemesini de kapatacağı için çok sağlıklı bulmasam da yine de denedim. Ancak bunu da yapmama rağmen Windows Update inat ederek illa o AMD Radeon driver güncellemesini buldu ve hiç opsiyon sunmadan otomatik olarak yükledi her seferinde.

Bu ayarı da kapatmış olmama rağmen Windows'un ne yapıp yapıp o güncellemeyi yüklemesi inanılmaz bir saçmalık ve koskoca firmalar arasındaki bu uyumsuzluğu anlayabilmiş değilim. Ancak çözüm adına daha ne yapabilirim bilmiyorum, acayip sinirlerimi bozdu bu olay. Başka tavsiyeleriniz var mıdır, neler yapabilirim sizce? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Sürücüyü bu yöntemle yükler misiniz bir de?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sonuçtan haberdar ediniz.

Hocam öneriniz için teşekkür ederim, AMD'nin sitesinden indirdiğim setup dosyası çok sayıda driver install klasörü extract ediyor ve bunların içinde çok fazla sayıda INF dosyası çıktığından hangisini uygulayacağımı bilemedim, hem direkt klasörü seçip hem de spesifik INF dosyalarından bazılarını seçip denedim ama başaramadım.

Öte yandan regedit üzerinde driver sürücüsünün versiyon bilgilerini değiştirerek Radeon Software'i açabilme metodu buldum bir adet. Link: Radeon Software and Driver versions do not match(Fixed) - YouTube Bu da aslında driver açısından pek sağlıklı bir metot değil gibi geldi ama en azından software'i açmamı sağlayabiliyor. Sanırım şimdilik böyle idare edeceğim. Açıkçası biraz da bıktım bu sorundan ve daha da kurcalamaya üşendim. İlginiz için çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…