Merhaba.
Kardeşimin kullandığı laptop ben hediye etmiştim. Bir hafta önce açılmadığını ve mavi ekran hatası aldığını söyledi.
Dün akşamdan b3eri PC elimde. Üç farklı çalışan Windows USB var elimde hepsini denememe rağmen, ne başlangıç onarma yapabiliyorum ne sistemi geti yükleyebiliyorum ne de sıfırlama yapabiliyorum. Bildiğim her yöntemi dememe rağmen mavi ekran hatasını geçemedim. Format atmak isteyincede aynı hatayı veriyor. M.2 SSD'yi söktüm SATA SSD'ye Windows kurayım dedim bu sefer de boot menüden USB'yi seçiyorum yine aynı ekrana atıyor.
Üç farklı çalışan USB (uefi/legacy) ve iki farklı SSD denememe rağmen Windows da kuramadım. Sanırım PC'nin BIOS'unda problem var ama Windows olmadan BIOS Update'de yapılmıyor ya da ben bulamadım, BIOS'ta Update seçeneği yok ondan eminim. Atladığım bir nokta var mı sizce? Yoksa İstanbul'da Lenovo'dan anlayan iyi bir servis var mı tavsiye edebileceğiniz.
Teşekkürler.
Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi ekran hatalarının nedenini öğrenebiliriz. Minidump dosyaları C:\Windows\Minidump klasöründe bulunur ve DMP uzantılıdır. Bu dosyaları sizden istediğimizde...
Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi ekran hatalarının nedenini öğrenebiliriz. Minidump dosyaları C:\Windows\Minidump klasöründe bulunur ve DMP uzantılıdır. Bu dosyaları sizden istediğimizde...