Lenovo Ideapad Gaming 3 40 derecede klavye ısınıyor

dedekorkutt

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, çok garip bir sorun yaşıyorum. Normalde işlemci yüksek performansta iken gereksiz yerlerde işlemci hızını 4'e çıkarıp 70 80 derece hatta 90 derece boşta çıkıyordu sonra ben de işlemci kullanımını %99 yaptım bu sıcaklıklar 45'in üzerine çıkmamaya başladı. Dün bilgisayarı açtığımda 29 30 35 40 45 30 35 civarında işlemci dolanırken, püfür püfür çalışan bir işlemci varken yön tuşlarına elimi götürdüğümde ısınma hissettim. Nasıl oluyor da bir işlemci 40 derece iken klavyeye ısı verebiliyor. Birazcık işlem yapsam bilgisayarda 50 55 derecelerinde takılsa işlemci (60 asla olmuyor) elimi yakacak derecede yön tuşları ve space tuşunun alt kısmı ısınıyor.
Elimde 5 senelik laptop var sürekli 55 60 65 derecelerde çalışırken klavyede bir gram sıcaklık hissedilmiyor. Diğer bilgisayarlarda da aynı şekilde. Ama ben bilgisayarı yeni açmama rağmen işlemci 30 40 derece olmasına rağmen nasıl hissedilir ve rahatsız edecek seviyede klavye ısınır aklım almıyor.
Laptopun içine internetten baktım yön tuşlarını olduğu bölgede bir ısı borusu bile yok ısınacak bir kompnent bile yok pilin üst kısmı denk geliyor.
Neden olabilir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı