Lenovo IdeaPad Gaming 3 mavi ekran hatası formatla düzelir mi?

Teo0029

Femtopat
Daha fazla  
Lenovo IdeaPad Gaming 3 marka laptopumda son zamanlarda sürekli mavi ekran hatası almaya başladım. Sebebi nedir bilenler var mı? 8 GB RAM'im vardi laptopta 1 tane daha 8 GB RAM alarak laptopumu 16 GB'a çıkarttım, sorunun RAM'le alakalı oldugunu düşünüyordum fakat Lenovo servisi arayarak RAM taraması yaptırdım ve RAM'le alakalı bir sorun çıkmadı. Hala olabilir mi bilmiyorum. Format atmayı düşünüyorum atarsam düzelir mi? Boştan yere de atmak istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam MHz önemli değil CL değerleri daha kritik.

Ekran Görüntüsü (281).png Ekran Görüntüsü (282).png

Hocam bu şekilde gözüküyor slot 1 ve slot 2 buradan anlayabilir miyiz acaba?

Hocam anladığım kadarıyla gecikme değerleri farklı yeni ya da eski RAM'i çıkartırsanız sorununuz ortadan kalkar RAM'leri çıkartırken laptop bvataryasını sökmeyi unutmayın

Tamamdır hocam son bir şey soracağım bu gecikmenin aynı olması için yeni alacağım RAM'i denemem mi gerekiyor denemeden gecikmeyi bilebilir miyim bu arada çok teşekkür ederim vakit ayırdınız.

Tamamdır hocam son bir şey soracağım bu gecikmenin aynı olması için yeni alacağım RAM'i denemem mi gerekiyor denemeden gecikmeyi bilebilir miyim bu arada çok teşekkür ederim vakit ayırdınız.
Rica ederim hocam laptopla beraber gelen ramin cl değerini internette aratıp aynı değerde ramleri satın almanız gerekmekte diye biliyorum. Rica ederim iyi akşamlar :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı