Lenovo Ideapad Z560'da "No bootable device -- Insert boot disk and prese any key" hatası

Enes Reis58

Centipat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
WD Scorpio Blue
Lenovo Ideapad Z560 laptopumu kullanırken şarjı bitip kapanmıştı. Bende isim zaten bittiği için tekrar açmaya kalkmadım ama şarja taktım. Bilgisayarı birkaç saat sonra açtığımda başlıkta yazan hatayı verdi fotoğrafta da gözüküyor. BIOS'a bakmaya çalışacağım ama BIOS açılmıyor. Zaten bilgisayar açılırken normalde Lenovo yazısının hemen altında BIOS tuşları yazardı şimdi onlarda yazmıyor. HDD'yi söktüm taktım olmadı. HDD'yi çıkarıp denedim gene olmadı. Ne yapmalıyım? Söylerseniz sevinirim.

16440849099595950932262165305016.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ona tak ve onda dene.

Reis ikisini de birbirininkiyle değiştirdim iki bilgisayar da çalıştı. Neden böyle bir hata çıktı anlamadım. Hata olan bilgisayarda Windows 11 vardı öbüründe de Windows 7. şimdi benim hatalı bilgisayar Windows 7 öbürü Windows 11 le çalışıyor.
Ona tak ve onda dene.

Reis HDD'yi tekrar bilgisayarıma taktım bu sefer gene uyarı verdi. Bu HDD diğer bilgisayarda sorunsuz çalışıyor. Diğer HDD de bu bilgisayarda sorunsuz çalışıyor. Ama benim bu HDD'yi kullanmam lazım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı