Öncelikle merhaba. Bu sabah rahat battı ve telefonum için ROM bakmaya karar verdim. Lenovo'nun bu telefondaki başarısızlığı gerçekten canımı sıkmaya başlamıştı. Kasması, donması ve konumu kapattıktan sonra bluetooth'un kendi kendine açılması gibi durumlar söz konusuydu. 1 - 2 saat kadar araştırdıktan sonra Lineage 16.0 ROM kurmaya karar verdim ve kurulum notlarını teker teker uyguladım. TWRP'yi kurdum sıra geldi ROM ve GAPPS işlemine fakat önce telefonun temizlenmesi daha sonra kurulması gerekiyordu bende yazanları uyguladım ROM kurulamadı error 7 hatası aldım hatayı araştırdım ve çözümlerini denedim o kısmı aştım. Sonrasında GAPPS'ı yüklerken farklı bir hata aldım error 20 - 64 şeklinde iki hata 20 çözüldü ama 64 ü çözemedim. Bende dedim ki bilmediğimiz işlerle fazla uğraşmadan en iyisi stock'a geri dönmek daha önce aynı telefon bir arkadaşımda vardı onu stock yapmıştım genel bir bilgim vardı açıkçası. Lenovo'nun ve qualcomm un driverlarını kurduktan sonra stock romu ile Qfil programını indirdim. Hata ayıkama seçeneğini aktif edip gereken talimatları uyguladım. Program telefonu görüyor PC telefonu tanıyor bir problem yok, işlemi başlattığımda SaharaFail hatası alıyorum. Araştırdım sürücülerinizi yükleyin diyorlardı. Bende hepsini kaldırıp düzgünce kurdum. Fakat durum hala aynı. Telefon Linaege 16 da kaldı Google uygulamaları yok. Stock ROM'a dönmeme yardımcı olursanız sevinirim, Şimdiden teşekkür ederim.