Lenovo laptop Valorant oynarken 96 derece oluyor

Selhatan

Hectopat
Merhaba, bugün laptopumdan Valorant oynarken sıcaklıkları ölçtüm ve orta ayarlar 1920x1080'de işlemcim 96 dereceleri gördü. Laptop henüz yeni termal macun konusunda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Soğurucusuz değerler bu arada. Soğutucu almaya fırsat bulamadım henüz. Alt taraftaki ızgaralı açık tutacak şekilde kitap koyuyorum fan hızları da Lenovo Vantage uygulamasının performans ayarına göre ayarlı. Sizce ne yapmalıyım?

İşlemciniz nedir? Yoğun CPU kullanan oyun vb. şeylerde laptoplarda işlemcinin 90+ derecelere çıkması normaldir.

Eğer işlemci frekans düşürmüyorsa endişelenecek hiçbir şey yok. Yine de daha düşük sıcaklıklar istiyorsanız cihazı kullandığınız zeminden bi tık yükseltmeyi, BIOS kilitli değilse undervolt yapmayı, varsa fan ayarlarını maksimum veya en agresife çekmeyi deneyebilirsiniz.

BIOS güncellemesi yapmak da sorununuzu çözebilir ancak eski sürümde iseniz undervolt özelliğini kaybetme ihtimaliniz var, aklınızda bulunsun.

Sağ olun cevap için endişeleniyordum artık daha rahatım.

İfadeler: kt2
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…