Lenovo laptopta "network Media is not present" hatası

zitronelila

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni cihaz aldım. Lenovo açılışta network Media is not present retry Media connection for uyarısı alıyorum. Devamında ise boot option menu yazıyor altında da epı PXE network yazıyor. PC'ye Windows mu kurulması lazım acaba?

BIOS üzerinden BOOT seçeneklerinin yerini değiştirmeniz lazım.
FreeDOS bir cihaz aldıysanız USB ile Windows kurmanız gerekiyor. Bunun için USB bellek hazırlamanız lazım. Daha sonra bu USB belleği sisteme bağlayarak Boot menüde en üste USB'yi getirin.
Eğer cihazda Windows kuruluysa kurulu olan birimi Boot ekranında en üste taşımanız lazım.

Benzer bir konu:

Hocam bios kısmını açmayı başardım sanırım ve boot device bölümünde sadece EFI PXE Network yazıyor. Evet FreeDOS aldım. Şu an USB'ye format dosyasını hazırlıyorum.

Dosya Ekleri

• 8tiu1Fv0.jpg
    276 KB · Görüntüleme: 122
Usb'ye windowsu indirip takman gerekir. Usb takılı olmadığı için o hatayı alıyorsun.

Windows 11 işinizi görecektir. Bence mantıklı bir seçim.
Hocam win11 yükledim fakat etkinleştirme sorunu ve stabilize olup olmadığından emin olmadığım için win10 yükledim. Yalnız bu lenovolarda usb yi görmesi için rufusdan biçimi gtp yapmak gerekiyormuş epey uğraştırdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…