Herkese selamlar. Ben bir Lenovo Legion 5 Pro kullanıyorum. Bir SSD takviyesine ihtiyacım var, ama bu konuda doğru bir bilgi alamadım. Garanti devam ediyor. Acaba kendim açıp SSD eklemesi yaparsam garanti bozulur mu veya nasıl yapmak gerekiyor?
Laptoplarda, bildiğim kadarıyla sonradan yapılan işlemde garanti biter diye biliyorum. “Nasıl anlaşılıyor?” dersen, benim laptopumda tam vidaların olduğu kısımda fabrika çıkışı yazılı etiket var. Sökünce garanti gidiyor mesela. Tabii Lenovo'da durum nedir bilmem, direkt Lenovo'yu arayıp sormak mantıklı olabilir.
Lenovolarda garanti etiketi genelde anakartı kasaya sabitleyen vidalardan birinin üzerinde yapışık oluyor. Bilgisayarı açmanız garantiyi götürmüyor yani. Lakin eğer bir gün garantiye göndermeniz gerekecekse, taktığınız RAM veyahut SSD'dir çıkartıp göndermenizi öneriliyor genelde.