Bu arada tekrardan teşekkür ederim ben IPS ekran VA'dan her alanda daha üstün sanırdım özellikle de hikayeli oyunlar da vs.
Rica ederim. Black smearing sorunlu bir monitör örnek.Bu arada tekrar dan teşekkür ederim Ben ips ekran va dan her alanda daha üstün sanırdım özellikle de hikayeli oyunlar da vs.
Açıkçası Black smearing ne bilmiyorum bile hocam ama dediğiniz gibi hissedilmeyecek seviyede ise parlaklik ve kontrast için değer bence.
Kötüsünü alırsan evet üstün. VA panelin iyisi bir elin parmağını geçmez. Çok fazla Black smearing sorunlu bir model alırsan renk gamutu, kontrast vs önemsiz kalıyor. Çünkü rahatsız ediyor bu sorun. Çoğu kişi de araştırma yapmadan aldığı için gidip G3 gibi kötü modelleri alıyor. Ondan sonra da IPS panele geçince bu daha iyiymiş diyor. Hatayı en başta G3 alarak yapmışsın zaten. Ön yargı oluşması da normal oluyor.
Rica ederim. Black smearing sorunlu bir monitör örnek.
Gerçekten kötü bir sorunmuş hocam bahsettiğiniz şey bu ise R25F-30 da bu sorun az değil mi hocam?
Evet az. Zaten monitörün resmini paylaştığım kişi de ghosting göremiyorum diyor. Yani özellikle dikkat etmediğin sürece sorun olmaz. UFO testine girersen her türlü belli olur. Zaten UFO testiyle işin olmaz o yüzden kafaya takma.
Gerçekten kötü bir sorunmuş hocam bahsettiğiniz şey bu ise R25F-30 da bu sorun az değil mi hocam?
G3'ün ne kadar kötü olduğunu ben bile biliyorum alıp da ton ile mutlu olan yorum gördüm ve şaşırdım açıkçası çoğu danışmadan alıyor herhalde.
Ölü piksel ve ışık sızması testi yeterli. Osd menüsünden de level 3 yapmak şart. Unutmaman gerekiyor bu ayarı.Yani hiç test ile işin olmasın diyorsun hocam bir ölü piksel testi yapsam yeterli herhalde.
Black smearing sorunu nedir bilmiyordur. Bilmeyen birinin anlaması da zor oluyor haliyle. Bu yüzden diyorum ya dikkat etmediğiniz sürece sorun olmaz diye.
Ölü piksel ve ışık sızması testi yeterli. OSD menüsünden de level 3 yapmak şart. Unutmaman gerekiyor bu ayarı.
Tamamdır hocam zaten bu konuda bilgili biri olduğunuz aşikar. R25F-30'u sipariş geçeceğim dediğiniz gibi. O monitorler arasından bende inanın onu istiyordum ve fiyatı diğerlerine nazaran daha iyi. Dediğiniz ayarları yapacağım ve teslim olduğunda monitor bana buraya fikirlerimi aktaracağım. Dediğinizi yaparsam zaten iyi verim alacağımı düşünüyorum. Çokça önerildiğini gördüm bu monitorun.
Attığınız videoyu izledim Türkçe olanı cidden dediğiniz ayarı yapınca monitor çok iyi oluyor ve bahsettiğiniz sorunlar ortadan %90 kalkıyor. Adam diyor zaten ghosting vs yok oluyor diye güzel monitormüş.
Ben hep IPS yanılgısına kapıldım ama dediğiniz gibi kaliteli bir VA ucuz IPS'den daha iyiymiş araştırdım şimdi de.
Tek korkum daha önce hep IPS kullandım VA denemedim TN bile kullandım ama VA kullanmadım FPS oyunları için de hep VA almayın diyorlar tek korkum bu yönde yoksa çok iyi monitör. FPS için niye VA almayın diyorlar onu da bilmiyorum.
@bluerr an itibarıyla Lenovo Legion R25F-30 siparişi geçtim hocam umarım pişman olmam her konuda beni tatmin edeceğini düşünüyorum. Ve Lenovo daa önce de kullandım güven veriyor. Son olarak ise satıcı gtı bilişim gayet iyi yorumlara sahip. Gerek FPS gerek hikayeli film dizi vs. size de çok teşekkür ederim bana teslim olduğunda yazacağım buraya.
@ubiiyy size de teşekkür ederim hocam en başta dediğinize geldik aslında sizde çok yardımcı oldunuz.
Rica ederim hocam, ben çok detayına kadar bilmesemde hocam seni ikna etmiş gibi.
Evet sağ olsun ikna etti. Ben aslında okeydim monitöre de sadece hep IPS kullandım o açıdan korktum bir tık. Ama bu Lenovo modeli o fiyat bandindaki çoğu IPS'den daha iyiymiş. Ve FPS olarak da diğer VAlara göre daha başarılıymış.
Hocam böyle söyleyince ve Hepsiburada ile kısıtlı olunca en iyi seçenek bu geldi.
Evet güzel tercih olmuş. Gelince bir yorum yaparsanız sevinirim.