Lenovo Legion R25 i30 8 bit monitör 10 bit olarak gözüküyor

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 12 GB, Ryzen 5 5600, GIGABYTE B550 GAMING X V2, 4X8 GB 3000MHZ RAM, CORSAIR RM750e PSU
Monitör
legion r25 i 30
Arkadaşlar selam. Lenovo Legion R25 i30 marka monitöre sahibim. Monitör normalde 8 bit ancak NVIDIA denetim masasında 10 bit seçeneği var. Ayrıca sistem özelliklerine bakınca 10 bit olarak dağişiyor. Bu neden oluyor acaba bir fikri olan var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (18).png
    117,2 KB · Görüntüleme: 106
  • Ekran Görüntüsü (19).png
    69,9 KB · Görüntüleme: 97
özelliğini biliyorum ama hdr ve bit derinliği alakası hakkında bilgim yoktu. monitörüm hdr desteğiyle 10 bit mi olmuş oluyor yani

2 bitlik frc yöntemi ile. Yani aslında 8 bit. Gerçek 10 bit pahalı bir şey. Çoğu giriş-orta ürün böyle.

Hocam onu anlıyorum. Ama hani bu monitör özelliklerinde 8 bit yazxıyordu hep. Kimse 8+2bit demiyordu o yüzden şaşırdım. Bu arada 8 bite alıyorum sonra 10 bite alıyorum bir fark göremiyorum neden acaba?

Monitörüm HDR desteğiyle 10 bit mi olmuş oluyor yani

Evet, HDR desteği sağlamak için 10 Bit destekliyor olması gerekiyor. 8 Bit + FRC ile (8 Bit panelde FRC teknolojisiyle renk kaydırma ile) 10 Bit panel gibi çalışıyor ve HDR görüntü oluşturuluyor.

Hocam onu anlıyorum. Ama hani bu monitör özelliklerinde 8 bit yazxıyordu hep. Kimse 8+2bit demiyordu o yüzden şaşırdım. Bu arada 8 bite alıyorum sonra 10 bite alıyorum bir fark göremiyorum neden acaba?

HDR içerik oynatmadığınız sürece fark göremezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…