T.t
Hectopat
@YüzbaşıJohnPrice 8+16 uyumlu çalışır değil mi hocam?
@SymesLORD Baştan söyleyeyim. Pili çok dayanmaz Gaming laptopların hepsinde böyledir. 2 saat maksimum. Ek olarak sistemi atmamışsınız.
https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...6-full-hd-gaming-laptop-fiyati,701165494.html RAM takviyesi ile bunu alın. 3 Saat civarı bir pil ömrü var.
LOQ kullanıyorum, gayet başarılı bir soğutmaya sahip. Ama alacaksanız bazı dezavantajlari mevcut
Birçok modeli 170W adaptorle geldiği için battery drain olabilir. Bunun çözümü ya limit koymak ya da çok uzun süre oyun oynamamak
Pil ömrü rakiplerine göre bayağı kısa, 2-3 saat çıkarırsa iyi
Bence AMD işlemcili olanı almaya bakın, hem pil ömrü uzun olur hem de battery drain yaşanmaz, hem de soğutma olarak daha iyi olur
RAM konusunda bencemin 24 GB RAM olmalı, 16 ucu ucuna yetişiyor
Sistemi atmayı unutmuşum attım şimdi. Intel işlemcili almam pil ömrü açısından daha mı iyi olur?
Alırsam ya MSI'ya da Lenovo alırım. Acer marka düşünmüyorum.
Battery drain dediğiniz tam olarak nedir? Ürünün linkini bıraktım sizce nasıldır bu?
@YüzbaşıJohnPrice 8+16 uyumlu çalışır değil mi hocam?
Bu bütçede attığım modelden daha iyisini zor bulursunuz. MSI hiç alınmaz. Bütçe 42K olursa HP Victus var.
Berbat mı tartışılır ama victus vb gibi cihazlar kadar uzun süre çıkmaz. Düzgün ayarlarla + 60hz ekranla 3 saat civarı pil ömrü alabilirsiniz. 4 saat üzeri beklemeyin pekIntel kullanmayı hiç istemiyorum açıkçası. Uzun süre Intel kullandım soğutmak çok zor. Bu sebepten Ryzen işlemci 1. Tercihim. Dediğim gibi asıl amacım ders çalışmak. Ama Lenovo LOQ'un bataryası o kadar berbat mi gerçekten de?
Battery drain dediğimiz olay şarjdayken pilin azalması durumu. Bunun sebebi adaptorun yetersiz olması, 170 watt adaptor bu cihaza yetersiz geliyor. Bazı modelleri 230w adaptörle gelse de çoğunluk 170w adaptorle geliyor, amd işlemci ve 170w adaptör olursa daha az drain olurBattery drain dediğiniz tam olarak nedir? Ürünün linkini bıraktım sizce nasıldır bu?
İntelde intelin kendi gpusunu kullandığında bile mi şarj hızlı biter ? Zaten pilde ancak maç açmak için kullanırım birde akşamları YouTube vs tarayıcı kullanırım. Victusun bataryası daha iyi olduğu için mi uzun sürelere çıkabiliyor pilde kullanım?Berbat mı tartışılır ama victus vb gibi cihazlar kadar uzun süre çıkmaz. Düzgün ayarlarla + 60hz ekranla 3 saat civarı pil ömrü alabilirsiniz. 4 saat üzeri beklemeyin pek
Amd için söylüyorum, intelde durumlar daha da kötü
@SerdarT35 Yardımcı olacağınıza inancım tam hocamÖnceliğim ders çalışmak olacak. Arada bir de orta-yüksek derece oyun oynarım. (Sons of The Forest - God of War - Ghost of Tsushima) alta bıraktığım laptop alınır mı? Çok ısınır mi, soğutması nasıl? Pilde ne kadar süre ortalama dayanır (Doping Hafıza'dan çalışacağım)? Bütçem 35k'dır, 40'a kadar çıkabilir lakin çıkmasın mümkünse.
Edit : linki bırakmayı unutmuşum.
Evet intel onboard gpuyla da çabuk biter. Victusun bataryası daha büyük olduğu için daha uzun giderİntelde intelin kendi gpusunu kullandığında bile mi şarj hızlı biter ? Zaten pilde ancak maç açmak için kullanırım birde akşamları YouTube vs tarayıcı kullanırım. Victusun bataryası daha iyi olduğu için mi uzun sürelere çıkabiliyor pilde kullanım?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.