Lenovo LOQ'ta batarya sorunu var mı?

Merakediyorum

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Lenovo LOQ i5 12450H + RTX 4050 özelliklerine sahip bir laptop alma arifesindeyim ancak birkaç yerde şarjda değilken normal kullanımda şarjının çabuk bittiği (2 -3 saat gibi bir süre) ve şarjdayken oyun oynama esnasında pil seviyesinin düştüğü gibi şikayetler okudum. Cidden bu tarz sorunlar mevcut mu veya bunlar normal şeyler mi kafama takıldı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim🙂

4050 modellerinde 170W adaptör geliyor, yetersiz denilebilir yani yük altında şarjdan yemesi mümkün. Durum yaşanırsa sevisten adaptörün yükseltilmesinin istenmesi gerekiyor. Pil ömru kısmen zayıf fakat iGPU modu ve birkaç tasarruf ayarıyla biraz daha iyi hâle getirilebilir.

Merhaba, Lenovo LOQ i5 12450H + RTX 4050 özelliklerine sahip bir laptop alma arifesindeyim ancak birkaç yerde şarjda değilken normal kullanımda şarjının çabuk bittiği (2 -3 saat gibi bir süre) ve şarjdayken oyun oynama esnasında pil seviyesinin düştüğü gibi şikayetler okudum. Cidden bu tarz sorunlar mevcut mu veya bunlar normal şeyler mi kafama takıldı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim🙂

Aktif olarak şu an IdeaPad Gaming 3 kullanıyorum.
1-2 ay önce LOQ tecrübem oldu ve iki cihazında batarya sorunu net bir şekilde var.
Batarya kapasitesinden mi yoksa kalitesinden mi bilmiyorum ama bütün tasarruf ayarlarını yapılandırdığım halde günlük kullanımda şarj maksimum 1-2 saat gidiyor.

4050 modellerinde 170W adaptör geliyor, yetersiz denilebilir yani yük altında şarjdan yemezi mümkün. Durum yaşanırsa sevisten adaptörün yükseltilmesinin istenmesi gerekiyor. Pil ömru kısmen zayıf fakat iGPU modu ve birkaç tasarruf ayarıyla biraz daha iyi hâle getirilebilir.

Peki bu adaptör değişim olayı uğraştırıcı bir süreç mi yani aldığıma pişman eder mi?

1-2 ay önce LOQ tecrübem oldu ve iki cihazında batarya sorunu net bir şekilde var.
Batarya kapasitesinden mi yoksa kalitesinden mi bilmiyorum ama bütün tasarruf ayarlarını yapılandırdığım halde günlük kullanımda şarj maksimum 1-2 saat gidiyor.

Aslında LOQ serisi fiyatına göre çok güzel özelliklere sahip bir seri ancak bu batarya mevzusu çok kafamı kurcaladı vazgeçip vazgeçmemek konusunda kararsızım.

Nitro 5’te de fan sesi, ısınma sorunu ve teknik servis anlamında çok sıkıntılar var diye okumuştum. Sanırım bu bütçede bir şeylerden taviz vereceğim artık :)
Her türlü, giriş seviyesi modellerde fazla bir şey beklememek lazım.

Hocam hala kullanıyor musunuz? Ben de laptop arayışındayım ya LOQ'ya da IdeaPad almayı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı