Merhaba, masama 2. monitör alacağım. Amacım daha iyi bir görüntüde film izlemek. Bütçem en fazla 8500 veya biraz üstü. 2 tane buldum ama özellikleri çok karışık ve fazla oldukları için size danışmak istedim. Başka bir monitörde önerebilirsiniz.
Merhaba, ben de aynı iki monitör arasında kalıp uzun süre araştırıp Lenovo olanı tercih ettim ve dün sipariş verdim.
Lenovo n27p tercih etmemin sebepleri:
MSI'da HDR Ready var Lenovo'da DisplayHDR400 var. Benim bildiğim kadarıyla HDR ready monitörde hdr olduğu anlamına gelmiyor tam ama DisplayHDR400 Vesa'nın verdiği bir HDR sertifikası. Daha iyi kontrastlar olacağını tahmin ediyorum Lenovo'da.
Lenovo'da 2 adet USB-A ve 1 adet Type-C olması. MSI'da herhangi bir USB yok. Eğer monitörü Type-C ile bilgisayara bağlarsak USB A'lar da bilgisayarla iletişim kurabiliyor. Ben laptop kullanıyorum ve ekranı laptopa bağlayacağım, aynı zamanda masada çalışırken kablosuz mouse ve klavye de kullanıyorum. Onların bağlantı noktalarını sürekli Laptop'a takıp çıkarmak yoruyor. Kablosuz mouse ve klavyeyi usb-a ile monitöre bağlamayı, type-c ile de monitörü laptopa bağlamayı düşünüyorum (type-c'den aynı anda hem görüntü hem veri aktarımı oluyor eğer bilgisayarında USB-C DisplayPort desteği varsa). Böylece masaya oturup bir type-c'yi laptopıma bağladığımda hem monitörüm hem klavyem hem mouseum aktif olmuş olacak.
MSI sRGB gibi renk doğruluğu oranlarını biraz abartmış ama ne kadar doğru bilmiyorum. Youtubeda Lenovo n27p hakkında inceleme yapmış bir uzakdoğulu bir abi var. Onun yaptığı testlere göre Lenovo'daki sRGB ayarı renk doğruluğunda çok çok iyi, ayrıca renk kalibrasyonu yaptığında hata payı neredeyse yüzde 1'in altına düşüyor. kalibrasyon yaptığı monitör ayarlarını da paylaşmış. Otomatik altyazı ile izleyince anlaşılıyor video. Ben MSI ekran için böyle bir test bulamadım. Video Linki:
Bir de bu ekranı sipariş vermeden önce MSI'dan bir tane 1440p ekran sipariş ettim, iki tane ölü pixel çıktı iade ettim ürünü. Üstüne tekrar MSI sipariş vermek istemedim açıkçası. O sırada fikir değiştirip aynı fiyata 4K monitör alayım diyince de alternatif olarak bu Lenovo'ya yöneldim. Ürün bugün-yarın elime ulaşacak. İzlenimlerimi tekrar paylaşabilirim.
Not: sırf bu cevabı vermek için üyelik açtım