Lenovo "No bootable device" hatası

Makaleler
1
Sabah bilgisayar girmek için kalktım. Birden böyle bir hata ile karşılaştım. BIOS menüsünden UEFI denedim. Legacy Support denedim ama olmuyor. BIOS menüsünün ismi Lenovo Setup Utilities. En son 1 hafta önce kendi düzenlediğim ISO dosyasını kurdum. Yardımcı olursanız sevinirim.

image.jpg

Son düzenleme:
Sabah bilgisayar girmek için kalktım. Birden böyle bir hata ile karşılaştım. BIOS menüsünden UEFI denedim. Legacy Support denedim ama olmuyor. BIOS menüsünün ismi Lenovo Setup Utilities. En son 1 hafta önce kendi düzenlediğim ISO dosyasını kurdum. Yardımcı olursanız sevinirim.

ISO dosyasını kurduğunda sistem açıldı mı?

Daha önce UEFI olarak mı kuruluydu sistem? Depolama birimi gözüktüğüne göre Boot bölümü hasar almış olabilir. Kurulum USB'sinden Boot edip önünüze gelen dil ayarları ayarladıktan sonraki gelen sekmede "bilgisayarınızı onarın" bölümüne girin. Sorun gider kısmına girin oradan gelişmiş seçeneklere girin. Çıkan yerden başlangıç onarmaya basın genelde Windows kendi hatasını düzeltebiliyor.

Daha önce UEFI olarak mı kuruluydu sistem? Depolama birimi gözüktüğüne göre Boot bölümü hasar almış olabilir. Kurulum USB'sinden Boot edip önünüze gelen dil ayarları ayarladıktan sonraki gelen sekmede "bilgisayarınızı onarın" bölümüne girin. Sorun gider kısmına girin oradan gelişmiş seçeneklere girin. Çıkan yerden başlangıç onarmaya basın genelde Windows kendi hatasını düzeltebiliyor.
Hocam yok onu da denedim. USB takınca siyah ekranda kalıyor.
SKHynix 128GB PCIe Gen3 x2 M.2 SSD HFM128GDHTNG-8310A. Bu SSD Legacy modda boot etmez. UEFI alınca durum nedir?

Ayrıca UEFI alınca CSM kapatın. UEFI açınca laptopu yeniden başlatın ve ilk sıraya da Windows Boot Manager alın.
image.jpg

UEFI alınca sonuç bu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı