Lenovo R25F-30 vs AOC 23.8" 24G42e

İki monitörde de birinde bir şey iyi öbüründe kötü çok kararsızlık oluşturuyor.

Bir arkadaşımda bu var iyi mi sizde yoksa Lenovo ve AOC arasinda kalmali miyim hala.

İki monitörde de birinde bir şey iyi öbüründe kötü çok kararsızlık oluşturuyor.

AOC'un kronik sorunlu olduğuna dair bir kanıt yok ortada. Sadece AOC son zamanlarda çıkardığı panellerde bir kalite düşüşü yaşanıyor. Bu model çok yeni yani sorunlu demek imkansız. Diyorum ya 2 ay önce tanıtıldı bu monitör diye. Daha yeni stoklara girmiş bu mevzu sadece AOC markasıyla alakalı bir durum. Bu modele özgü bir şikayet veya herhangi bir şey yok. R25F-30 da genel olarak kullanıcı yorumu iyi olan bir model zaten. İnceleme verileri de gayet iyi. Çok fena ghosting sorunu yaşayacağım diye bir şey düşünmek saçma olur. Bu kadar pimpirikli olmaya gerek yok. Bence asıl dert etmeniz gereken geniş renk gamutu ve kontrast oranı bile sunmayan monitörler. Onlar daha feci.

AOC 2 kat daha yüksek kontrast oranı sunuyor. Lenovo ise 4 katından daha fazla kontrast oranı sunuyor. Görüntü kalitesinde ikisi de tokatlar.

Bu bütçede AOC markasının dışında bu monitör kadar yüksek renk gamutu ve kontrast oranı sunan IPS panel monitör görmedim. VA içinde R25F-30, 25G3zm ve 25m2N3200W gibi modellere yönelebilirsiniz.

LG incelemelerde 800-850 civarı kontrast oranı çıkıyor.
Renk gamutu ise
%100sRGB coverage
%123sRGB volume.
%75 Adobe RGB coverage.
%87 DCI-P3 coverage.

AOC ise 1500:1 kontrast çıkıyor.
%100 sRGB coverage.
%147 sRGB volume.
%86 Adobe RGB coverage.
%97 DCI-P3 coverage.

Son düzenleme:
Peki bir şey daha sormak istiyorum Lenovo da sadece free Sync var AOC ise G-SYNC ve feee Sync var bunlar ne fark eder ekran kartim NVIDIA G-SYNC oluyor galiba.

Peki bir şey daha sormak istiyorum Lenovo da sadece free Sync var AOC ise G-Sync ve feee Sync var bunlar ne fark eder ekran kartim NVIDIA G-Sync oluyor galiba.

AOC'ta G-Sync ve FreeSync yok, onun yerine Adaptive Sync var. Adaptive Sync tüm ekran kartlarında çalışır. Yani AMD ve NVIDIA fark etmez. FreeSync monitörlerde G-Sync açabilirsin. G-Sync modüllü monitör bulman çok zor bu bütçede. Benim OLED monitörde bile G-Sync modülü yok.

Soldaki R25F-30 iken sağdaki IPS panel.

Alttaki de OLED monitör.

Anladım teşekkürler sen bunlardan birini alçak olsaydın ilk tercihin ney olurdu

Anladım teşekkürler sen bunlardan birini alçak olsaydın ilk tercihin ne olurdu.

Kontrast, parlaklık, pivot, yükseklik ayarı, hoparlör vb artılarından dolayı R25F-30 alırdım. Renk gamutunda zaten ikisi de iyi. Arada devasa bir farklılık yok. Sadece rekabetçi oynasaydım o zaman AOC yönelirdim. Genel kullanım için R25F-30.

Hem oyun hem genel kullanım yaparım

Mprt diye bir mod varmış galiba ona alınca mi 0.5 MS oluyor bide 280 hz sadece 30 dk sürüyormuş bir kaç yorum okudum ne kadar doğru

MPRT diye bir mod varmış galiba ona alınca mi 0.5 ms oluyor bir de 280 Hz sadece 30 dk sürüyormuş birkaç yorum okudum ne kadar doğru.

MPRT ayarı zarardan başka bir şey değil. MPRT'nin doğru düzgün çalıştığı monitör sayısı bir elin parmağını geçmez. 0.5ms beklentisine de girmeyin IPS ve VA paneller ortalamada 0.5ms veremiyor. OLED G6 360Hz bile 1ms ortalama tepki süresine sahip. Yani LCD monitörlerden 0.5ms beklemek saçma olur.

280Hz 30 dk sürüyor evet. Monitör normalde 240Hz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…