Lenovo recovery tuşu ile Windows 10 nasıl atılır?

Rosez

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar forumda yeniyim. Benim merak ettiğim bir konu var. Şimdi ben Lenovo marka eski bir laptop kullanıyorum. Kullandığım laptop modeli Lenovo G50-70. bilgisayarımda recovery diye bir tuş var ve buna basınca kısa yolan format atabiliyorum, ancak attığım bu format Windows 8 olmakta. Benim istediğim bu hızlı format olayını direkt Windows 10 yapmak. Yani anlatmak istediğim durum şu ben bu tuşa basınca atılacak olan formatı Windows 10 yapmak istiyorum. Bilgisayarımda ayrılmış bir D diski bulunmakta. Bu recovery olayı ile ilgili olan dosyalar muhtemelen burada tutuluyor. (gizli dosya olarak)

Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Recevory bir nevi" Fabrika ayarlarına sıfırlama" anlamına geliyor. Recovery sistem Windows 8 olarak ayarlanmıs ve o tus windows 8 otomatikman boot ediyor. Siz bu işlemi windows 10 a çevirmek istiyorsanız windows 10 işletim sistemini recovery sistem olarak hazırlamanız gerekiyor.

Bir diğeri de recovery işletim sistemi yüklenmesini tavsiye etmiyorum. 8 GB ve üstü bir USB belleğe Windows 10 işletim sistemini boot edip temiz format atmak daha saglıklı olacaktır.

Herkese merhaba arkadaşlar forumda yeniyim. Benim merak ettiğim bir konu var. Şimdi ben Lenovo marka eski bir laptop kullanıyorum. Kullandığım laptop modeli Lenovo G50-70. bilgisayarımda recovery diye bir tuş var ve buna basınca kısa yolan format atabiliyorum, ancak attığım bu format Windows 8 olmakta. Benim istediğim bu hızlı format olayını direkt Windows 10 yapmak. Yani anlatmak istediğim durum şu ben bu tuşa basınca atılacak olan formatı Windows 10 yapmak istiyorum. Bilgisayarımda ayrılmış bir D diski bulunmakta. Bu recovery olayı ile ilgili olan dosyalar muhtemelen burada tutuluyor. (gizli dosya olarak)

Merhaba ilk öncelikle bir flash diskiniz olmak gerekmekte. ISO adlı dosyayı Flash'a Rufus programı sayesinde flash belleğe çıkaracak. Flash belleği bilgisayara takın ve ardından kapatın. Ben Lenovo Thinkpad kullanıyorum. Genellikle açılışta enter tuşu ile BIOS'a girerim. Bilgisayarınızın açılış ekranı gelmeden sürekli enter tuşuna basın. Ardından boot kısmından flash diskinizi F5 ve F6 ile 1.ci yere alın. Sonra Save quit kısmından çıkın.Format setup gelecektir.

Recovery tuşu ile sistemin Recovery menüsü aktif edilir. Bu menüden BIOS'a girebilir, hangi diskten bilgisayarı başlatmak istediğinizi ya da hazırda bulunan Windows'u sıfırlayabilirsiniz. Sıfırlama ve format atmak farklı şeylerdir. Sıfırlama hazırda olan Windows'un içindeki sürücüleri ve dosyaları kaldırır. Format ise işletim sistemini komple bilgisayardan siler ve yeniden kurar. Siz format atmak istiyorsanız Windows 10 USB'si hazırlamalısınız. Hazırladığınız Windows 10 USB'sini bilgisayar kapalıyken takın ve recovery tuşunu kullanarak Boot Manager'a girin. USB'nin üzerine tıklayın ve format atın.
UYARI:
Format konusunda tecrübeniz yok ise sanaldan destek almak yerine bir arkadaşınızdan veya bir bilgisayarcıdan yardım almanız konusunda sizi uyarmak isterim. Format sonrası kuracağınız hatalı bir sürücü sizi 2 kat daha fazla yoracak ve işleri çıkmaza sokacak.

Bilgisayarı Windows 10'a yükseltmek istiyorsanız https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=799445 linkteki dosyayı indirin ve sistemi Windows 10'a yükseltin. Windows 10 için format atmanız şart değil.
Sistemde SSD diski yoksa Windows 10'a geçmenizi önermem. Windows 8 veya Windows 8.1 HDD ile daha iyi çalışmaktadır.
İyi forumlar.

O işletim sistemi BIOS içerisine gömülü. Değiştirmeniz için BIOS'u modlamaniz vb. gerekiyor ve modladiktan sonra açılmama ihtimali var. Uğraşmayın bence.

Bende'de var aynı laptoptan. Bu video size yardımcı olabilir.Denedim oluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yalnız video'yu sonuna kadar izleyin'ki faydalı olsun. %100 bende çalıştı. USB olmadığı zamanlar bunu yaparım.

Bende'de var aynı laptoptan. Bu video size yardımcı olabilir.Denedim oluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yalnız video'yu sonuna kadar izleyin'ki faydalı olsun. %100 bende çalıştı. USB olmadığı zamanlar bunu yaparım.

CMD ile format sıfırlama mi yoksa recovery mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı