Lenovo recovery tuşu ile Windows 10 nasıl atılır?

Rosez

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar forumda yeniyim. Benim merak ettiğim bir konu var. Şimdi ben Lenovo marka eski bir laptop kullanıyorum. Kullandığım laptop modeli Lenovo G50-70. bilgisayarımda recovery diye bir tuş var ve buna basınca kısa yolan format atabiliyorum, ancak attığım bu format Windows 8 olmakta. Benim istediğim bu hızlı format olayını direkt Windows 10 yapmak. Yani anlatmak istediğim durum şu ben bu tuşa basınca atılacak olan formatı Windows 10 yapmak istiyorum. Bilgisayarımda ayrılmış bir D diski bulunmakta. Bu recovery olayı ile ilgili olan dosyalar muhtemelen burada tutuluyor. (gizli dosya olarak)

Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sanırım bazıları olayı yanlış anlamış. Ben normal format atmayı zaten biliyorum. Usb hazırlamayı da biliyorum benim merak ettiğim recovery bölümünün kini değiştirme.
Recevory bir nevi" Fabrika ayarlarına sıfırlama" anlamına geliyor. Recovery sistem Windows 8 olarak ayarlanmıs ve o tus windows 8 otomatikman boot ediyor. Siz bu işlemi windows 10 a çevirmek istiyorsanız windows 10 işletim sistemini recovery sistem olarak hazırlamanız gerekiyor.

Bir diğeri de recovery işletim sistemi yüklenmesini tavsiye etmiyorum. 8 GB ve üstü bir USB belleğe Windows 10 işletim sistemini boot edip temiz format atmak daha saglıklı olacaktır.
Hocam peki windows 10 işletim sistemini recovery sistem olarak nasıl hazırlayabiliriz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı