Lenovo servis rezaleti

SonVendetta

Megapat
Yer
İstanbul
Merhaba, herkese iyi sosyaller. 3 gün önce almış olduğum Lenovo Ideapad Gaming 3 laptopum için adaptör değişimi ve RAM taktırmak maksadıyla servisi aramıştım. Dün servisle konuştuğumda RAM'i servise getirebilirsem takabileceklerini söylemişlerdi ve ben de bunun üzerine uyumlu bir RAM sipariş ettim. Ardından bugün de adaptörün gücünün yetmediğini ve oyun oynarken şarj etmek yerine şarjın düştüğünü ilettim ve RAM mevzusunu da hatırlattım. RAM konusunda bugün konuştuğum kişi burada RAM takmıyoruz siz ne yaparsanız yapın dedi. Şarj için ise bir onay süreci olacağını ve eğer onaylanırsa elimdeki adaptörü onlara gönderip yaklaşık 1 hafta 170W adaptör göndermelerini bekleyeceğimi öğrendim. Bu nasıl bir rezalettir aklım almıyor. Adaptörün olmaması demek bilgisayarın tamamiyle kullanım dışı kalması demek ve yaklaşı 10 gün bilgisayar olmadan işlerimi nasıl halledeceğimi kesinlikle bilmiyorum. Bunun dışında servise ben geleyim elden değişim yapalım eğer onaylanırsa dediğimde ise öyle bir işlem yapmadıklarını söylediler. Sizce ne yapmam gerekiyor bu durum için? Tüketici haklarına vb. bir yere şikayet etmeli miyim?

3 günlük bilgisayarın orijinal adaptörü nasıl yetmiyor ve şarj etmiyor gerçekten ilginç bir durum. Acaba başka prizde denediniz mi ya da kullandığınız grup prizden dolayı bir sorun oluyor olabilir mi?

Lenovo'nun bazı modellerinde kronik olarak bu sorun var. Ama değişim yapıyorlar adaptörleri kesinlikle. Tabi uzun sürebiliyor. Burada birkaç kişi bu şekilde değişim yapmıştı.

3 günlük bilgisayarın orijinal adaptörü nasıl yetmiyor ve şarj etmiyor gerçekten ilginç bir durum. Acaba başka prizde denediniz mi ya da kullandığınız grup prizden dolayı bir sorun oluyor olabilir mi?
Arkadaşın da dediği gibi ideapad gaminglerde olan kronik bir sorunmuş bu ama abes olan kısım bu kadar yokuşa sürmeleri oldu.

Rami kendiniz takmak için sorabilirsiniz garanti durumunu etkiler mi diye çok zor bir işlem değil. Adaptörü ben 170 watt ile değiştirdim 1 hafta felan sürdü hala şarjı düşüyor diyeyim eskisi kadar çok olmasa da. Bir de çok düşmeden şarjı doldurmuyor %100e direk. Çok alakasız olacak ama stuttering gibi sorunlar yaşıyor musunuz oyunda arayüz açarken, bir şeye tıkladığınızda veya harita kaplama gibi yükleme yaparken?

Rami kendiniz takmak için sorabilirsiniz garanti durumunu etkiler mi diye çok zor bir işlem değil. Adaptörü ben 170 watt ile değiştirdim 1 hafta felan sürdü hala şarjı düşüyor diyeyim eskisi kadar çok olmasa da. Bir de çok düşmeden şarjı doldurmuyor %100e direk. Çok alakasız olacak ama stuttering gibi sorunlar yaşıyor musunuz oyunda arayüz açarken, bir şeye tıkladığınızda veya harita kaplama gibi yükleme yaparken?
Rami nasıl takacağımı bilmediğim için servis taksın diye düşünmüştüm ama yine iş youtubedan video izlemeye kaldı. Ayrıca bende de shuttering oluyor ama ben bunu 8 GB rame bağlıyordum. Rami değiştirince güncelleme geçerim size de.

Rami nasıl takacağımı bilmediğim için servis taksın diye düşünmüştüm ama yine iş youtubedan video izlemeye kaldı. Ayrıca bende de shuttering oluyor ama ben bunu 8 GB rame bağlıyordum. Rami değiştirince güncelleme geçerim size de.
Usta değişik bir şey diyeyim. Ben yakında 8 ram taktım 16 yaptım. Gerçekten çok azaldı stuttering ama hala var gitmiyor ve ben taktım buna. Sanırım komple aynı modelimiz 15ihu6 i5-11300h ve rtx 3050 var bende. Niyeyse hala bazı oyunlarda tam fps'i alamıyorum gibi de yani bi eksiklik hala var ram çözmedi derdimi tamamen.

Usta değişik bir şey diyeyim. Ben yakında 8 ram taktım 16 yaptım. Gerçekten çok azaldı stuttering ama hala var gitmiyor ve ben taktım buna. Sanırım komple aynı modelimiz 15ihu6 i5-11300h ve rtx 3050 var bende. Niyeyse hala bazı oyunlarda tam fps'i alamıyorum gibi de yani bi eksiklik hala var ram çözmedi derdimi tamamen.
Rami bu gün taktırdım fakat oyun oynarken shuttering cidden can sıkıyor. Benimki Ryzen 5600h sürümü. Özellikle GOWda ani FPS düşüşleri çok sinirlendirdi.

Rami bu gün taktırdım fakat oyun oynarken shuttering cidden can sıkıyor. Benimki Ryzen 5600h sürümü. Özellikle GOWda ani FPS düşüşleri çok sinirlendirdi.
Ryzen işlemcililerde ftpm sorunu varmış Acer Nitro 5 AMD fTPM stuttering bu konudan mesela inceleyebilirsiniz. Umarım bu işlem sizin sorununuzu çözer. Ben böyle devam edeceğim herhalde çözülmüyor :) Ram fps değerlerinizi tamamen netteki testlerle aynı yaptı mı?

Ryzen işlemcililerde ftpm sorunu varmış Acer Nitro 5 AMD fTPM stuttering bu konudan mesela inceleyebilirsiniz. Umarım bu işlem sizin sorununuzu çözer. Ben böyle devam edeceğim herhalde çözülmüyor :) Ram fps değerlerinizi tamamen netteki testlerle aynı yaptı mı?
İnternetteki testlerde 5-10 FPS üstünü görüyorum hatta. Şu anda sadece 2 oyunda deneyebildim ama ilerleyen günlerde yine deneyimlerimi paylaşırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı