Merhabalar ben bir kaç gün önce Lenovo Yoga 530 laptop aldım ama önceki laptopumu sanıyorum sürekli şarjda kullandığım için pil ömrü 2 saat dayanabilirken artık 30 dakika ancak dayanabiliyor. O yüzden şu anki yeni laptopumu şarjı %10-20 civarı olduğunda şarja takıyorum ve dolduğunda pil gücü ile kullanıyorum. Ama Lenovo Vantage uygulamasında gezinirken böyle bir seçenek gördüm ve benim anladığım kadarıyla pili sürekli şarjda kullandığımda belirli bir seviyeye ulaştığında artık bilgisayarın güç ihtiyacını prizden gelen gücü hiç pil üzerinden geçirmeden sağlıyor ve bu sayede pil şarj-deşarj döngüsü olmadığı için eskimemiş oluyor. Türkçe ve yabancı forumlarda araştırdığım kadarıyla bu konuyu herkes farklı şekilde anlatmış ve bilgi karmaşası yaratılmış.
Türkçesi:
Tasarruf Kipi
Bu seçeneği bilgisayarınızı çoğunlukla AC'ye takılı kullanıyorsanız kullanın.
Bilgisayarınız çoğunlukla AC'ye takılıysa, bu ayarı kullanın. Bu kip etkinleştirildiğinde, pil sadece kapasitesinin %55 ila 60'ı kadar şarj edilir ve pil ömrü en üst düzeye çıkarılabilir. Ancak bu durumda bilgisayarınızı AC güç kaynağından ayırdıktan sonra kullanabileceğiniz süre kısalır.
Bende Lenovo kullanıyorum. Sürekli oyun oynayacağım zamanlar bunu kullanıyorum. Hafta en az 1 kere %100 yapmanızı tavsiye ederim bu ayarı sürekli kullanacaksanız.