Çok pardon hocam forumda yeniyim geriden başlamışım okumaya. Biosta üç ayarla oynadım;
İntel hyper threading thechnology
Smart mode
Super boost
Bu üçünü kapalı konuma aldım ve 20 °C civarı sıcaklık düşüşü sağladım.
Hocam şimdi bir sıfırlama yaptım. Sürücü falan ne varsa baştan güncelleyeceğim. Sonrasında tekrar oyunları kurup sıcaklık testine sokacağım.Aklıma başka bir şey gelmiyor hocam. Turbo fan açınca hala sıcak mı ürün?
Bilgisayar boşta falan kaç derece? Ne zaman müsait olursanız birkaç oyun yükleyin merak ediyorum. Hatta Lenovo Vantage göz atmayı isterim.
https://4pda.to/forum/index.php?showtopic=1069787 Rus forumuna göz atın. Bende okuyorum şimdi. Belki yardımcı olabilir. Aynı ürün değil ama yararı olur belki.
Benzer menü var mı? Yoksa sadece Legion LOQ falan mı özel bilmiyorum. Buradan limit verir sorunu çözebiliriz. Siz hw info yükleyin boşta falan kaç W çekiyor, anlık sıcaklık takip edin.
Gördüğüm bu var. BIOS sonrası sıcaklık artmış.
Forumu okudum, BIOS ayarlarında Turbo güçlendirmeyi açtım, dizüstü bilgisayar gözle görülür derecede soğudu, ancak elektrikli süpürge gibi ses çıkardı. Bu ayarın fabrikada neden kapatıldığı bir sorudur, çünkü dizüstü bilgisayarda aşırı bir sıcaklık vardı... Yanabilir, dolayısıyla ağır yük altında sıcaklıklar 100'ün üzerindeydi.
Ve önceki yazıda tartışıldığı gibi söyleyin bana, ktt metal kapağı ameliyathanede mi bıraktı? Belli ki ısıyı dağıtan bir örtü vardı, ikinci kez yapıştıramadım, örtüyü oraya koymanın bir anlamı var mı, çünkü sera etkisi daha verimli oluyor...
Kesin diyemem ama son seçenek BIOS girer ve oradan Turbo fan vs moduna bakabilirsiniz. Bir etkisi olabilir. Bu kadar sıcak çalışması imkansıza yakın. Kaç dakikadır forumlardan bilgilere bakıyorum benzer şikayet sorunu çok az. Çoğu kişi hiç oyun oynamamış ya da BIOS sorunlu olduğunu düşünüyorlar. Sorun BIOS olabilir.
Hocam şimdi bir sıfırlama yaptım. Sürücü falan ne varsa baştan güncelleyeceğim. Sonrasında tekrar oyunları kurup sıcaklık testine sokacağım.
Vantage'in iki versiyonu var Legion ve LOQ için Gaming vantagedir bu muhtemelen. Oradan yönetmesi Gaming için daha kolay.
Attığınız linklere de göz attım. Benim de gördüğüm genel herkeste olan bir sorun değil bu fakat sanırım yine de bazı kullanıcılar muzdarip. Olmadı dediğiniz gibi BIOS ayarlarını deneyeceğim.
Hocam dediğiniz gibi epey kararsız kalıp malzeme, görüntü, ses kalitesi v.s den ötürü thinkbook dan yana tercihimi kullandım.Dostum şu yaşadığın kararsızlığı geçtiğimiz hafta bende yaşadım. Loq un 1tb ssd lisi 43 bin civarıydı, thinkbook ise 56bin di. 13900H işlemcisi, metal kasası ve sd kart okuyucusu için thinkbook almaya karar verdim. Gözlemlerimde ki + lar;
kasası gerçekten kaliteye dokunduğunu hissettiriyo,
Ekran, görüntü kalitesi mükemmel,
Ses gayet tatmin edici,
(bu herkes için geçerli değildir ama) bence sd kart okuyucu olmazsa olmaz,
işlemciyi i7 ile kıyaslama şansım yok ama i9un üstünlüğü bence kıyaslamaya gerek duyurmaz,
Metal kasa olması bence uzun vadede çok önemli, önceki laptopum plastik kasa Lenovo z5070 idi ve beş yılda menteşe bağlantılarında kırılma oldu, bu yüzden mutlaka metal kasa tavsiye ederim.
Eksilerinden bahsedecek olursam;
Cihazı geçen hafta 56 bine aldım fakat şu an 70 binlere dayanmış sanırım,
Cihazda ısınma sorunu yaşadım fakat onu da bugün biosta biraz oynamayla düzelttim ama genede oyun için kullanacaksan iyi bi soğutucu şart.
Bu ikisi dışında şimdilik bi eksi görmedim cihazda. Hızlı karar vermeni tavsiye ederim malum bu ay memurun zam ayı ve dolarda yükselme eğiliminde, bu ikisi bir araya gelince bizim esnafımızın aklına gelen ilk şey zam yapmak oluyor nedense.
Hocam hangi oyun ne kadar yük bindirir bilmiyorum ama ben denemek için pubg:battlefgrands yükledim ve biosla oynamadan önce oyuna girdiğim dakikada cihaz 100°C lere çıkıyordu, üstelik orta grafik ve fps ayarlarında oluyordu bu. Biosa bu akşam müdahale ettim, çok deneme şansım olmadı ama aynı oyuna tekrar girdiğimde yaklaşık 20 dakika denedim ve sıcaklık 80 °C lerde kaldı. Bu arada evet klavyenin üst tarafı dokunulamayacak kadar ısınıyordu.Hocam dediğiniz gibi epey kararsız kalıp malzeme, görüntü, ses kalitesi v.s den ötürü thinkbook dan yana tercihimi kullandım.
Bahsettiğiniz şeylere katılıyorum. Gündelik kullanım için kusursuz diyebilirim. Fakat oyun oynarken ben de fazla ısındığını fark ettim. Bir süredir onunla uğraşıyorum. Sağ olsun hocam da yardımcı oluyor. Siz de özellikle klavyenin üst tarafında tam hoparlör kısmında aşırı bir sıcaklık fark ettiniz mi? Ve bahsettiğiniz bios ayarlarından sonra sorun tamamen çözüldü mü? Cihazın yük altındaki, özellikle oyun, performansından memnun musunuz?
Dostum şimdi Cinebench r23 ü bir Hyper- treading thechnology kapalıyken yaptım bir kez de açıp yaptım arada bariz bi fark oluşuyor. İki testte de sıcaklık değerlerini takip ettim fakat sadece birkaç derece fark oluşuyor. İki test arasında işlemcinin soğuması için bir süre bekledim fakat tam olarak soğumadığı için bu sıcaklık farkı olduğu düşüncesindeyim. Özetleyecek olursam biosta ki İntel Hyper- treading thechnology performansı bariz arttırıyor ve sıcaklığa çok fazla etki etmiyor sonucuna vardım ve açık olarak kullanmaya devam edicem.https://support.lenovo.com/bo/en/solutions/ht511536-smart-features Smart modeIntel İşlemcilerde Hyper Threading Ne İşe Yarıyor?
Arkadaşlar, işlemcilerde Hyper Threading tam olarak ne işe yarıyor? Oyun oynarken falan bir etkisi var mı? Çok önemli bir şey mi? FPS'e etki ediyor mu?www.technopat.net
https://support.lenovo.com/bo/tr/solutions/ht514163-how-to-enable-the-intel-turbo-boost-in-lxpm sanırım Turbo kaattınız hocam
Biriniz bir r 23 yapabilir mi? Puanlara bakmak lazım. Kapalı olması çok dert değil ama render FPS oyunlarında biraz fark eder. Özellikle render performansı.
https://support.lenovo.com/bo/en/solutions/ht511536-smart-features Smart modeIntel İşlemcilerde Hyper Threading Ne İşe Yarıyor?
Arkadaşlar, işlemcilerde Hyper Threading tam olarak ne işe yarıyor? Oyun oynarken falan bir etkisi var mı? Çok önemli bir şey mi? FPS'e etki ediyor mu?www.technopat.net
https://support.lenovo.com/bo/tr/solutions/ht514163-how-to-enable-the-intel-turbo-boost-in-lxpm sanırım Turbo kaattınız hocam
Biriniz bir r 23 yapabilir mi? Puanlara bakmak lazım. Kapalı olması çok dert değil ama render FPS oyunlarında biraz fark eder. Özellikle render performansı.
Hocam hangi oyun ne kadar yük bindirir bilmiyorum ama ben denemek için PUBG: Battlefgrands yükledim ve BIOS'la oynamadan önce oyuna girdiğim dakikada cihaz 100°clere çıkıyordu, üstelik orta grafik ve FPS ayarlarında oluyordu bu. BIOS'a bu akşam müdahale ettim, çok deneme şansım olmadı ama aynı oyuna tekrar girdiğimde yaklaşık 20 dakika denedim ve sıcaklık 80 °clerde kaldı. Bu arada evet klavyenin üst tarafı dokunulamayacak kadar ısınıyordu.
Dostum şimdi Cinebench R23'ü bir Hyper- treading thechnology kapalıyken yaptım bir kez de açıp yaptım arada bariz bir fark oluşuyor. İki testte de sıcaklık değerlerini takip ettim fakat sadece birkaç derece fark oluşuyor. İki test arasında işlemcinin soğuması için bir süre bekledim fakat tam olarak soğumadığı için bu sıcaklık farkı olduğu düşüncesindeyim. Özetleyecek olursam BIOS'ta ki Intel Hyper- treading thechnology performansı bariz arttırıyor ve sıcaklığa çok fazla etki etmiyor sonucuna vardım ve açık olarak kullanmaya devam edeceğim.
Test sonucunun görselini veriyorum, işaretli sonuçlardan düşük olan Hyper- treading in kapalı olduğu değer.
Hocam %15 e yakın fark var ama ondan önemlisi bu testte bile ısınma sorunu yaşamadıysam oyunlarda artık ısınma sorunu yaşamam. Benim için asıl önemli kısım sıcaklıktı.Görsel yok hocam
Sistemi çözdünüz o zaman. Sıcaklığı yükselten diğer 2 sebep kalıyor o zaman. Deneme yaparak en doğal sonuca ulaşabilirsiniz.
Görseli gördüm şu anda. Açıkçası ahım şahım fark yok hocam. Dilediğiniz şekilde gönül rahatlığıyla kullanın.
Şimdi bir iki oyunda daha denedim hocam. Yaklaşık yarım saatlik deneyimlerimde GPU sıcaklığı 75-83 arasında seyrediyor. Daha üstüne çıktığını görmedim. Oyun içinde de bir kasma donma problemi yaşamadım. Sadece oyuna girerken ya da oyundan çıkarken masaüstüne geçişlerde falan hafif donmalar oluyor. Oyuna girdiğimde fanın çalıştığını duyabiliyorum ama gür gür rahatsız edici bir ses de yok. Malzeme de hala ısınıyor. Özellikle bahsettiğim kısım ve cihazın altı. Ama boşta iken de bir o kadar da hızlı soğuyor. Belki normali budur bilmiyorum. Bios ayarları ile de henüz oynamadım. Son durum bu. Araya başka işler güçler girmese arka arkaya farklı oyunlarda deneyip yorumlayacağım ama denedikçe editlerim artık.Haklısınız hocam Turbo kapatmadan sıcaklıkar düştüğüne göre her şey harika. Yine de oyun deneyiminizi bekliyorum.
Şimdi bir iki oyunda daha denedim hocam. Yaklaşık yarım saatlik deneyimlerimde GPU sıcaklığı 75-83 arasında seyrediyor. Daha üstüne çıktığını görmedim. Oyun içinde de bir kasma donma problemi yaşamadım. Sadece oyuna girerken ya da oyundan çıkarken masaüstüne geçişlerde falan hafif donmalar oluyor. Oyuna girdiğimde fanın çalıştığını duyabiliyorum ama gür gür rahatsız edici bir ses de yok. Malzeme de hala ısınıyor. Özellikle bahsettiğim kısım ve cihazın altı. Ama boşta iken de bir o kadar da hızlı soğuyor. Belki normali budur bilmiyorum. BIOS ayarları ile de henüz oynamadım. Son durum bu. Araya başka işler güçler girmese arka arkaya farklı oyunlarda deneyip yorumlayacağım ama denedikçe editlerim artık.