Lenovo Thinkpad E14 vs Lenovo V14 G2 ALC

İbrahimalptkn

Hectopat
İki laptop arasında kaldım:

1- Lenovo Thinkpad E14
*Ryzen 5 4500U
*16 GB (8+8) RAM

2- Lenovo V14 G2 ALC
*Ryzen 5 5500U
*12 GB (8+4) RAM

İkincisinin 8+8 olması imkansız çünkü 4 GB gömülü. 8+4 çift kanal çalışır mı bilmiyorum. Ayrıyeten 5500U daha iyi ama Thinkpad daha kaliteli model. Ayrıca 5500U'lu model yaklaşık 1000 TL daha ucuz. İşin içinden çıkamadım, yardımcı olabilir misiniz? Hangisini almalıyım?

8+4 GB RAM'ın çalışması için MHz değerlerinin düşürürmesi gerekiyor diye biliyorum,araştırırsınız.

Bilgisayarda ne yapacağınız da önemli,ne yapmayı planlıyorsunuz ?

12 GB RAM bence yeterli olacaktır. İşlemci gücü ve 1000 TL'lik fark düşünülünce 2. seçenek daha mantıklı geliyor.
Bana da o yakın geliyor hocam, teşekkürler
8+4 GB RAM'ın çalışması için MHz değerlerinin düşürürmesi gerekiyor diye biliyorum,araştırırsınız.

Bilgisayarda ne yapacağınız da önemli,ne yapmayı planlıyorsunuz ?
Kodlama, eğitim videoları belki yeterli olursa birkaç sene sonra mühendislik uygulamaları

Pardon,yanlış söylemişim 16 GB RAM'li sistemi alın.
Anladım hocam, thinkpad kalitesi de önemli aslında tabi. Bir de eğer bilginiz varsa sormak istiyorum, Ryzen 5 4500u mühendislik programlarında iş görür mü acaba yoksa ileride değiştirmem gerekir mi? Elektronik mühendisliği okuyorum 1. sınıf ve sanırım inşaat makine kadar fazla özellik gerekmiyor araştırdığım kadarıyla. Oyun da oynamam.

Yeter.

Ben olsaydım Thinkpad alırdım çünkü V serilerinin malzeme kalitesi aşırı dandik. Ekranı hiç iyi değil. Ayrıca Thinkpad'in 4500U modeli yerine 5300U modelini takip edebilirsiniz. Aralarında aman aman güç farkları yok ve 5300U olan model bir nesil daha yeni, pili daha güçlü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…