Merhabalar konuları inceledim bu notebook için hiçbirşey yazılmamış o yüzden konu açmaya karar verdim. Neden eGpu ihtiyacı duydunuz diyecek arkadaşlar için ufak bir açıklama yapayım. 1. sebebi atraksiyon arıyorum.( Çok net biriyim bu konuda ) 2. sebebide çalışma odasına tıkılmaktansa eşimin yanında oturup her oyun oynamayı hemde onla sohbet etmeyi tercih ediyorum. Gaming makine al diyenler için cevabı 1. sebepte belirttim. Şimdi sorum şu şekilde.
Kullandığım cihaz Lenovo Thinkpad E15 Gen2. i5-1135G7 İşlemciyi internette araştırdığımda birçok iş görecek ekran kartı ile darboğaz yaptığını gördüm. Cihazda Thunderbolt 4 girişi mevcut ve okuyup anladığım kadarıyla şuanda eGpu 'dan en fazla performans alınan port Thunderbolt4 portu. Cihazı en net inceleyebileceğiniz linki aşağıya bırakıyorum ve değerli yorumlarınızı bekliyorum. Kullanacağım ekran kartları işimden dolayı farklılık gösterecektir Nvdia RTX1600 serisinden tutunda RTX4090'a kadar elimden sürekli ekran kartı geçiyor. Bu konu hakkındaki tecrübelerinizi ve görüşklerinizi bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Kullandığım cihazın bütün özelliklerinin bulunduğu inceleme sayfalarından birkaç tanesi aşağıda belirtilmiştir.
Dostum bence yatırım olarak 4060 daha mantıklı olur ama en azından 2K gibi ekranlarda kullanmaya bak ki darboğaz olmasın. Ti olursa daha iyi olur. 4070 de bakılabilir. Senin ne oynamak istediğine bağlı.