Fakat benim esas merak ettiğim, "integrated AMD Radeon Graphics" nasıl bir grafik kartıdır? Bu grafik kartı ile yapabileceklerim nelerdir? İnternette bu karta ait herhangi bir bilgi bulamadım.
Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Aslında Lenovo Thinkpad T14 daha fazla ilgimi çeken bir model fakat fiyatının bir workstation fiyatında olması (yaklaşık 35.000 TL) beni düşündürüyor. L14 ise 20.000 TL civarlarında.
Bu ürüne ait adres: ThinkPad,ThinkPad T14 Gen 2 (Intel),Model:20W00058TX
T14 cihazında gömülü 16 GB RAM ve 1 adet boş RAM slotu yer almakta. Toplam 48 GB'a kadar yükseltme yapılabiliyor. Ayrıca harici MX450 ekran kartına sahip. Kasası ise magnezyum ile üretilmiş. Tüm bunlar 35000 TL için değer mi? Siz ne düşünüyorsunuz?
Thinkpad serisi sizin istediğiniz özellikleri karşılamak için üretilen bir seri. Ancak eski kasaları ağır ve biraz kalındı kontrol etmenizde fayda var attığınız linkte muhtemelen ölçüler yazıyordur.
AMD Radeon Graphics için şunu söyleyebiliriz. Bu ekran kartı işlemcinin içine gömülüdür. 7 Grafik çekirdeği olup maximum frekansı 1.8GHz. Özellikle AAA oyunlarda veya ağır video editlerinde pek performans beklemeyin. Ancak CS:GO, Valorant, LoL veya tahmini 2018'den önce çıkmış oyunlarda oynanabilir seviyelerde takılabilirsiniz. Ekran kartının benim gözümde tek dezavantajı APU olduğu için dahili bir belleği yok. Gereken belleği RAM'lerden kullanacak dolayısıyla bence yanına bir 8 GB ekleme yapın eğer bütçe el veririse.
Genel olarak ne gibi sorunlarla karşılaştınız?
Benim için L14, 14 inç olup da 2 RAM slotuna sahip bir cihaz olması tercih sebebi fakat kronik sorunları varsa tabii ki bu beni düşündürür.
Cihaza 32+32 şeklinde RAM yüklemesi yaptığım takdirde, bunun ne gibi artıları olur? Ekran kartının çok daha verimli çalışmasını mı sağlar?
Cihaza 32+32 şeklinde RAM yüklemesi yaptığım takdirde, bunun ne gibi artıları olur? Ekran kartının çok daha verimli çalışmasını mı sağlar?
Hocam bir kere bu cihazla oyun oynamayı aklınızdan çıkarın. Günlük işler, Office programları, yazılım falan iş görür. Editleme işinde de iş göreceğini sanmıyorum.(üst modeller hariç)
Benim 1 kere klavyem değişti, 1 kere pilim değişti, en son da anakart değiştirildi.
Ayrıca benim tavsiyem alacaksanız cihazın orijinali ne ise o şekilde almanızdır. Mesela ben alırken 1 TB HDD 512 SSD disk ile almıştım. HDD garanti süresi içerisinde bozuldu, servise gönderdim. Servis bu disk sonradan takılmış aldığınız yer ile görüşün dedi. Halbuki ben alırken takılıydı. Diski atıp başka bir disk aldım.