Lenovo V14 vs Lenovo V15

Onatygt

Kilopat
Yer
İstikbal göklerdedir! M.Kemal ATATÜRK
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Şu an aktif olarak Samsung Ativ Nook 300e5c kullanmaktayım. Sonuç olarak 9 yaşını doldurmasına az kaldı ve artık plastikleri bile çok ısınıp soğumaktan elimde kalmaya başladı. Ben de değiştirmek istediğim iki model olarak şunları seçtim. Lenovo V14 ve Lenovo V15. Lenovo V14 daha iyi özelliklere sahip olmasına rağmen 14inç ekranı olması bana küçükmüş gibi bir his verdi. Çoğunlukla 15,6inç laptop kullandığımdan sorun yaşar mıyım? Çok ısınırlar mı? Kendi üzerlerindeki NVMe M.2 SSD'leri sağlıklı mıdır? Ona göre WD Green ya da OCZ TR200 takacağım. RAM slotu tek ama nasıl 12GB RAM'leri var? 16GB RAM takmayı düşünüyorum, mantıklı mıdır? Metal termal macuna geçmeyi düşünüyorum. Bir de mantıklı bir hamle midir? Şimdiden cevaplarınız benim için çok önemli ve cevap verdiğinizden dolayı teşekkürler.

Neden Matebook almıyorsun bunların yerine?
İlgilenirsen şöyle bir cihazda var. Hazır indirim varken ve bütçen buna yakınken bir bak derim. Lenovo IdeaPad Gaming 3 82EY00CGTX Ryzen 5 4600H 8 GB 512 GB SSD GTX1650 15.6" Full HD Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

İkinci cihazı düşünüyorum ama biraz kaba gibi geliyor. Zaten kasa bilgisayarım var lakin yine de aklımı çelmiyor değil.

İkinci cihazı düşünüyorum ama biraz kaba gibi geliyor. Zaten kasa bilgisayarım var lakin yine de aklımı çelmiyor değil.

İndirim varken kaçırılmaması gereken bir cihaz. Özellikleri kasanın kalınlığını eminim örtecektir.
Attığın Lenovo bilgisayarlar açıkçası bana güven vermedi. Özelliklerine göre çok ucuza satılan ürünler. Ben fiyatlarında ve cihazların sağlamlığı hakkında şüpheliyim. En temizinden Matebook tercih ederdim yada bu kampanyalı attığım Lenovo'yu tercih ederdim.

Lenovo V14'ün normal fiyatı 8200TL. Ailemde Lenovo laptop kullanan bir sürü kişi var sıfır sıkıntı çektiler. MX serisi ekran kartlarını da kullandım cidden beğendim. Ama uzun süreli olsun isteyince biraz aklım son attığınıza kayıyor.

Bende Lenovo kullanıyorum. Kullandığım bilgisayarı satın alırken aynı modelin MX olanı da vardı. Test etme şansım oldu gayet güzel performansı vardı fakat MX serilerin Bit sayıları ve çekirdek hızları çok düşük olduğu için bir GTX kadar performanslı olamıyorlar. Çevremde keşke GTX alsaydım diye yakınan çok insan tanıyorum elinizde bu imkan ve fırsat varken düşünmeden o cihazı alın derim. İnanın özellik için ağırlığından vazgeçmek en mantıklı hareket.

Çok laptopta oyun oynayan biri değilim. Sadece laptopta BF4 ve Insurgency oyanayan birisiyim. Benim asıl amacım taşınabilirlik ve uzun ömürlülük.

İkis arasından tabii ki V14. Ama ben şu an harika bir indirime sahip olan IdeaPad'i önerim. Eğer Gaming bakıyorsan ve oyunla pek işin yoksa bunlar daha iyi tercihler olacaktır.
Harika bir işlemciye ve 2K ekrana sahip.

Kendim kullanıyorum cihazı, gerek yeni nesil işlemcisi gerek pil ömrü ve hafifliği ile tam bir Ultrabook. 4500U'nun dahili grafik birimi MX 350'nin çok az gerisinde. Yani yeni nesil oyunları dahi 720P düşük ayarlarda 30FPS oynayabilirsiniz. Sorularınız olursa bu cihaz ile ilgili cevaplamaya çalışırım.

Swift 3'ün ekranı küçük gibi. Açıkçası küçük çıkarsa beni aşırı rahatsız eder. Soğutması nasıl? ısınıyor mu?

Swift 3'ün ekranı küçük gibi. Açıkçası küçük çıkarsa beni aşırı rahatsız eder. Soğutması nasıl? ısınıyor mu?
Açıkçası dediğim gibi bunlar Ultrabook. Yani bir oyun bilgisayarı soğutması beklenemez. Ama ben oyun oynarken ( genelde LoL ve Valorant oynuyorum) fazla bir ısınma yoktu. Hiç ölçmedim ama, bir de fanlar tam yükteyken biraz sesli çalışıyor. Ekran olarak ben 15.6 inç bir cihazdan geçiş yaptım ve ilk başlarda garip geldi ama sonradan alıştım ve şu an mutluyum. 4:3 ekran olduğu için çok küçük gözükmüyor. Eğer bir oyun bilgisayarı soğutması ve yüksek performans istiyorsanız IdeaPad bakın. Tabi o da daha ağır ve kalın. Ayrıca batarya süresi de kısa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…