Çözüldü Lenovo V310 BIOS güncellemesinden sonra bilgisayar hiç açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mustafa Türker

Hectopat
Lenovo'nun sitesinden seri numarasıyla güncelleme var mı diye baktım ve BIOS güncellemesi olduğunu gördüm otomotik olarak kurdu ve PC yeniden başlatılacak dedi ve başlattı sonra konsol ekranı açıldı yazılar falan hızlıca aktı sonrada tekrar kendini yeniden başlattı ama ekran asla gelmiyor parlaklık dahi yok bilgisayarın fanı ışıkları falan hepsi çalışıyor sadece ekran hiç ama hiç yok çevredeki bilgisayarcılara sordum hepsi şunu söyledi anakart üzerinden BIOS'u söküp orijinal BIOS yazılımı yüklemek çözecektir dedi sizce doğru mu? Aklımda BIOS pilini ve bataryayı çıkartıp BIOS'u resetlemek var ama çalışır mı bilmiyorum önerilerinizi bekliyorum.

Laptop'un tam modeli: Lenovo v310-15IKB 80T3

Çözüm
@BurningRisenDarkness hocam yardımlarınız için teşekkürler sorunum çözüldü son olarak belki ileride aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar olacaktır onlar için bir açıklama yapayım. Arkadaşlar bilgisayarınız için "doğru BIOS" sürümünü yüklediğinizden eminseniz şu videoda ki talimatları izleyin sorun ortadan kalkacaktır

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Aradaki bir versiyonu atlayınca yaşanıyormuş bu modelde. Çözüm anakartta batarya ve bios pilini söküp biraz beklemek.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhabalar. Benim de laptopum var Lenovo V15-ADA şeklinde. Geçen ay ben de bir BIOS güncellemesi yaptım. Ve aynı anlattığınız şekilde kurulum gerçekleşti. Daha sonra laptopu açtığımda fanlar dönüyor ama ekran gelmiyordu. BIOS pilini söktüm, bataryayı söktüm vs. Ama herhangi bir şekilde açılmadı. Her türlü şeyi denedim. Şöyle bir kaç önerim olacak:
1-) Bilgisayarın yan tarafında bir ufak boşluk var, iğne ucu kadar. İsmi NOVO tuşu. Oraya iğne sokarak tıklayın ve açmayı deneyin.
2-) Eğer olmazsa bilgisayarın açma tuşuna (bilgisayar kapalıyken) 1,5 dakika (90 saniye) boyunca basılı tutun. Bilgisayar kendi kendine açılıp kapanacaktır. Aldırış etmeyin. Elinizi çekmeyin. Bittikten sonra açmayı deneyin.
3-)O da olmazsa bilgisayarın arka kapağını açın ve önce normal pili, sonra BIOS pilini sökün 1 saat bekleyin. (Piller sökülüyken) açma kapama tuşuna pilleri çıkardıktan sonra bir dakika, bir defa da pilleri takmadan önce 1 dakika basılı tutun.
2-) En son çözüm garantisi sürüyorsa servise gönderin. Servis bir kaç güne ücretsiz hallediyor.

Bir sorum olacaktı: Güncelleme esnasında şarjınız %50 den fazla ve bilgisayar prize takılı mıydı ?

Cevapladığınız için teşekkür ederim kapağı açmaya korkuyorum elimde kalır diye birkaç bilgisayarcıya götürdüm bana çözümün bu olmayacağını söylediler anakartın çöp olduğunu vs. çok zor bir şekilde yapılacağını söylediler pek inanmadım ama haklılık payları var mı? Videodaki bilgisayar benim modelim evet.

Novo tuşunu denemiştim ama olmadı diğer önerilerinizi deneyeceğim bilgisayar şarjdaydı %50'den fazlaydı.

Benim laptop hiçbir şekilde açılmadığı için servsie yolladım. Hallettiler.

Benimki de şu an açılmıyor ama güç geliyor bilgisayara.

Bilgisayarcıya götürmeyin. Yalan söylüyorlar. En kötü serviste 50-100 TL ye yaparlar (Garanti yoksa). Garanti varsa ücretsiz hallederler. Benim de başımdan geçti. Servis kaydına baktığımda sadece "BIOS yazılımı atıldı" yazıyordu. Korkma çöp olmaz anakart.

Benimki de şu an açılmıyor ama güç geliyor bilgisayara.
Bu olaya BIOS uçması diyorlar. BIOS güncellemesi tamamlanmadığı için anakart onay vermiyor. Yakınında servis varsa kendin bile götürebilirsin. Yoğunluk yoksa arka kapağı açıp birkaç dakikaya hallederler. Basit bir işlem.

BIOS çipine erişip yazılım atıyorlar. Çoğunlukla teknik servisler BIOS çipine erişebilir. Bilgisayarcıların yapabileceği pek bir şey yoktur. Bilgisayarcılarla başını ağrıtma pek.

Garantisi bitti şimdi Lenovo'nun müşteri hizmetlerini arayacağım
Müşteri hizmetleri de birkaç basit çözüm söyleyebiliyorlar. Onları da deneyebilirsin.

İlk önce bios pilini çıkartıp denemek istiyorum ama arka kapağı açmaya çalıştım çok zorlandım kırarım diye bıraktım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…