Merhaba. Benim de laptopum var Lenovo V15-ADA şeklinde. Geçen ay ben de bir BIOS güncellemesi yaptım. Ve aynı anlattığınız şekilde kurulum gerçekleşti. Daha sonra laptopu açtığımda fanlar dönüyor ama ekran gelmiyordu. BIOS pilini söktüm, bataryayı söktüm vs. ama herhangi bir şekilde açılmadı. Her türlü şeyi denedim. Şöyle birkaç önerim olacak:
1-) bilgisayarın yan tarafında bir ufak boşluk var, iğne ucu kadar. İsmi novo tuşu. Oraya iğne sokarak tıklayın ve açmayı deneyin.
2-) eğer olmazsa bilgisayarın açma tuşuna (bilgisayar kapalıyken) 1,5 dakika (90 saniye) boyunca basılı tutun. Bilgisayar kendi kendine açılıp kapanacaktır. Aldırış etmeyin. Elinizi çekmeyin. Bittikten sonra açmayı deneyin.
3-)o da olmazsa bilgisayarın arka kapağını açın ve önce normal pili, sonra BIOS pilini sökün 1 saat bekleyin. (piller sökülüyken) açma kapama tuşuna pilleri çıkardıktan sonra bir dakika, bir defa da pilleri takmadan önce 1 dakika basılı tutun.
2-) en son çözüm garantisi sürüyorsa servise gönderin. Servis birkaç güne ücretsiz hallediyor.
Bir sorum olacaktı: Güncelleme esnasında şarjınız %50'den fazla ve bilgisayar prize takılı mıydı?