Çözüldü Lenovo V310 BIOS güncellemesinden sonra bilgisayar hiç açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mustafa Türker

Hectopat
Lenovo'nun sitesinden seri numarasıyla güncelleme var mı diye baktım ve BIOS güncellemesi olduğunu gördüm otomotik olarak kurdu ve PC yeniden başlatılacak dedi ve başlattı sonra konsol ekranı açıldı yazılar falan hızlıca aktı sonrada tekrar kendini yeniden başlattı ama ekran asla gelmiyor parlaklık dahi yok bilgisayarın fanı ışıkları falan hepsi çalışıyor sadece ekran hiç ama hiç yok çevredeki bilgisayarcılara sordum hepsi şunu söyledi anakart üzerinden BIOS'u söküp orijinal BIOS yazılımı yüklemek çözecektir dedi sizce doğru mu? Aklımda BIOS pilini ve bataryayı çıkartıp BIOS'u resetlemek var ama çalışır mı bilmiyorum önerilerinizi bekliyorum.

Laptop'un tam modeli: Lenovo v310-15IKB 80T3

Çözüm
@BurningRisenDarkness hocam yardımlarınız için teşekkürler sorunum çözüldü son olarak belki ileride aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar olacaktır onlar için bir açıklama yapayım. Arkadaşlar bilgisayarınız için "doğru BIOS" sürümünü yüklediğinizden eminseniz şu videoda ki talimatları izleyin sorun ortadan kalkacaktır

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İlk önce bios pilini çıkartıp denemek istiyorum ama arka kapağı açmaya çalıştım çok zorlandım kırarım diye bıraktım
Çok zorlama. Arka kapağı açmak son çare olsun. Başta söylediğim çözümler de işe yarayabiliyor. (Benim işime yaramadı. Ama olsun)

(Modelden modele değişiyor çözümler.)

Arka kapağı açmaya çalıştım çok zorlandım kırarım diye bıraktım
Açmaya çalışırken tornavidayı dik tut. Eğimli tutarsan vidaya zarar verebilir. Bir de tam vidaya oturacak tornavida kullan.

Vidaları açabildim düzgünce ama kapağı kaldıramadım pil de içerde kapalı kasa

Vidaları açabildim düzgünce ama kapağı kaldıramadım pil de içerde kapalı kasa
Arka kapağın tırnaklı bir yapısı var. İnce sert bir şeyi (kullanılmayan bir kredi kartı gibi) arka kapakla bilgisayar arasına sokun. Kapağı yukarı kaldırın. Çıt çıt sesler gelecektir. Yavaş yavaş kapağın her yerinden açın.

İstersen internetten bilgisayar arka kapağı nasıl açılır diye araştırabilirsin. Daha ayrıntılı bilgi verirler.

Benimkinde de direkt açılmamıştı kapak. Kartı araya sokup çevirerek açmıştım.

Müşteri hizmetleri pek bi yardım etmedi bios pilini çıkarıp denemek istiyorum içimden bi ses olucak diyor

Yardımlarınız için sağ olun yarın arkdaşamın çalıştığı yerde ekipmanlar varmış orada arka kapağını dikkatlice açıp deneyeceğim artık olmazsa başka çözüm yolları bulmak zorundayım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…