Lenovo Vantage Linux'da çalışır mı?

AlyuNoyan

Centipat
Daha fazla  
Birkaç gün önce Windows 11 ile yaşadığım bir sorun yüzünden işletim sistemimi değiştirmeye karar verdim. Henüz daha değiştirmedim ancak kuracağım işletim sistemi Linux Garuda KDE dragonized Gaming Edition olacak. Belki ileri zamanlarda fikrim değişebilir ama şu anlık buna karar verdim. Başlıkta da yazdığım gibi bilgisayarım Lenovo ve bu yüzden bilgisayarımda Lenovo Vantage kurulu. Çok kullanmıyorum ancak işime yaradığı bazı yerler oluyor. Bu sebepten Lenovo Vantage Linux'da çalışır mı? Ve Linux kullanmamı önerir misiniz? Önerirseniz hangi paketi kullanmamı önerirsiniz?

Benim için şöyle;
Klavye ışığını kısayol veya plasma ile değiştirebiliyorum.
MUX için BIOS'tan ayarlanabiliyor zaten her türlü yeniden başlatman gerekiyor.
Fan hızı ise Windows'ta da olduğu gibi FN+Q ile değiştiriliyor.

Önerirseniz hangi paketi kullanmamı önerirsiniz?
Paketten kastın ne?

Benim için şöyle;
Klavye ışığını kısayol veya plasma ile değiştirebiliyorum.
MUX için BIOS'tan ayarlanabiliyor zaten her türlü yeniden başlatman gerekiyor.
Fan hızı ise Windows'ta da olduğu gibi FN+Q ile değiştiriliyor.

Paketten kastın ne?
Paket kastım her farklı linux işletim sisteminde paket deniliyor(diye biliyorum yanlış biliyorsam kusura bakmayın) arch,fedora,garuda,ubuntu gibi farklı paketleri mevcut. Hangisini tavsiye edersiniz onu soruyorum.

Paket kastım her farklı linux işletim sisteminde paket deniliyor(diye biliyorum yanlış biliyorsam kusura bakmayın) arch,fedora,garuda,ubuntu gibi farklı paketleri mevcut. Hangisini tavsiye edersiniz onu soruyorum.
Anladım onlara dağıtım diyoruz. Paketler dağıtım içinde kurduğumuz uygulama ihtiyaç duyduğu bağımlılıklar olur.
Kendi tavsiyem Opensuse dağıtımlarını tercih etmeniz olur.
Güncel bir sisteminiz varsa Tumbleweed.
Eğer güncel bir sistemim yok derseniz Leap iyi bir seçim olur.

Genellikle oyun oynuyorum oyun için seçtiğim dağıtım iyi midir?
Garuda oyunculara hitap eden bir dağıtım ama taban aldığı dağıtım sağlıklı değil.
Oyunculara hitap eden dağıtımlardan tercih etmek istiyorsanız Nobara daha iyi bir tercihtir çünkü tabanı daha sağlam.

Ama bu demek değilki diğer dağıtımları oyun için kullanamazsınız.
Önemsemeniz gereken asıl şey oyun linuxta çalışıyor mu olacaktır protondb'ye bakabilirsin.

Garuda oyunculara hitap eden bir dağıtım ama taban aldığı dağıtım sağlıklı değil.
Oyunculara hitap eden dağıtımlardan tercih etmek istiyorsanız Nobara daha iyi bir tercihtir çünkü tabanı daha sağlam.

Ama bu demek değilki diğer dağıtımları oyun için kullanamazsınız.
Önemsemeniz gereken asıl şey oyun linuxta çalışıyor mu olacaktır protondb'ye bakabilirsin.
Zaten oraya bakarak linux'a geçmeye karar verdim oynadığım çoğu oyunu ya platin yada altın değerinde gösteriyor

@mashiro @Atakandd Sorularımı cevapladığınız için teşekkür ederim

Zaten oraya bakarak Linux'a geçmeye karar verdim oynadığım çoğu oyunu ya platin ya da altın değerinde gösteriyor.

@mashiro @Atakandd sorularımı cevapladığınız için teşekkür ederim.

Aklıma geldi geri dönülemez bir değişiklik yapmadan önce canlı ortamda test edebilirsin kısmen yardımcı olur.

Birkaç gün önce Windows 11 ile yaşadığım bir sorun yüzünden işletim sistemimi değiştirmeye karar verdim. Henüz daha değiştirmedim ancak kuracağım işletim sistemi Linux Garuda KDE dragonized Gaming Edition olacak. Belki ileri zamanlarda fikrim değişebilir ama şu anlık buna karar verdim. Başlıkta da yazdığım gibi bilgisayarım Lenovo ve bu yüzden bilgisayarımda Lenovo Vantage kurulu. Çok kullanmıyorum ancak işime yaradığı bazı yerler oluyor. Bu sebepten Lenovo Vantage Linux'da çalışır mı? Ve Linux kullanmamı önerir misiniz? Önerirseniz hangi paketi kullanmamı önerirsiniz?
Vantage çalışmaz. BIOS'dan halledersin FN komutları ile fan değişiyor FN-Q'ydı sanırsam Pop-Os geçebilirsin yeni kullanıcılar için basit.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı