Lenovo Y40-70 Notebook RAM Upgrade Sorunu

• Konuyu başlatan mwsg
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 970
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba,
Lenovo Y40-70 model notebookuma 2x8 GB Kingston (tam modelleri konu altında belirteceğim) RAM aldım. Bir sorun çıkarsa diye RAM'lerin sadece birini kutudan çıkardım. Önce RAM'i bilgisayara tek başına takmayı denedim, iki slotu da denemiş olmama rağmen bilgisayarı açmaya çalışınca görüntü gelmedi. Sonrasında bilgisayarın yanında varsayılan gelen 4GB RAM ile birlikte taktım ve bilgisayar açıldı.

Bilgisayar özelliklerine baktığımda RAM 4GB göründü. (64bit işletim sistemi) Ancak CPU-Z programının Memory bölümünde 12GB RAM göründü (8+4) ve SPD kısmında özellikleri göründü.

Detaylar:
  • Notebook modeli: Lenovo Y40-70 20347
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Home 64Bit
  • Notebookla birlikte gelen RAM: Ramaxel RMT3170ME68F9F-1600 (4GB, 1600MHZ, 1.35V)
  • Yeni aldığım RAM'ler: 2x Kingston KVR16S11/8 ( 8GB, 1600MHZ, 1.5V)
  • BIOS Güncel

Birisinin 1.35V birisinin 1.5V olması bu soruna neden olmuş olabilir mi?
RAM'leri değiştirme şansım var. Değiştirmem gerekiyorsa tekrar alırken hangi özelliğe dikkat etmem gerekiyor?

Dipnot: Eski RAM ile yeni ramin CL (gecikme) değerleri kıyaslandığında MHz'e göre aynı çıkıyor. (1600 - 11 / 1522 - 10 / 1370 - 9 / 1218 - 8)

Güncel

Bilgisayarınızda bulunan anakartın desteklediği RAM değerlerini öğrenip onlara uygun bir seçim yapmalısınız ve aldığınız iki RAM'ın de değerleri tutmalı (Mümkünse aynı RAM'leri takın).

Konuda belirttiğim gibi önceki ram de 1600MHZ idi şuanda taktığımda. Tek başına taktım. 4GB tek ram ile gelen çift slotlu bir bilgisayarın da 8GB rami desteklemeyeceğini sanmıyorum.

Eski bilgiyarıma ( Notebook ) 4GB RAM takviyesi yapmak için Vatan Bilgisayar' a götürdüm. 3 adet RAM denedik hiçbiri uymadı. 4. takdığımız Gskill marka RAM uyum sağlamıştı. İmkanınız varsa eğer aldığınız yere bilgisayarıda götürün.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı