Lenovo Y50-70 için 1 TB SSD

Daha fazla  
Halihazırda 2 yıldır kullandığım Y50-70 laptopumun SSHD'si bu aralar takılmaya başladı. Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Takılmaya başlamadan bir kaç gün önce acaba SSHD'yi çıkartıp SSD mi taksam diye düşünüyordum ki şu duruma göre mecburen yeni bir disk almam gerekiyor almışken SSD alıyım dedim. Ama 500 GB bir SSD değil de 1 TB SSD almak ne kadar mantıklı ve SSD'nin ömrü nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'nin ömrü tamamen NAND belleklerin ve bellek kontrolcülerinin tipiyle ilişkilidir. Mesela yeni nesil MLC 3D-VNAND belleklerin yazma ömrü çok uzun. SATA SSD alacaksan 850 PRO'dan başka ürün düşünme derim çünkü SATA konusunda rakibi yok. Fazla alana ihtiyacın varsa 850 PRO sana tuzlu gelebilir ama diğer SSD'lerden gerçekten çok farklı.

Bu geçen süre içerisinde şu şekilde yapmaya karar verdim. Bilgisayarda takılı olan 1 TB SSHD' yi HDD kutusuna takıp sanki harici bir disk miş gibi kullanmayı ve 250 GB veya 500 GB bir SSD'yi bilgisayar takmayı düşünüyorum. Yani Hem depolamada hemde hızda bir sıkıntı olmayacak. Bkz: Mantıklımıdır.

Sıkıntısız kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…