Lenovo Y50-70 macOS El Capitan SSD Boot Sorunu

Responsive07

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Forumda bulunan raw imajlı El Capitan'ı bilgisayarıma kurdum. Ancak sürekli USB üzerinden boot etmek zorunda kalıyorum. Clover'ı UEFI olarakta, Legacy olarakta, 2 farklı kurulumda(BIOS ayarlarını yaparak) denedim. Ancak ya Apple simgesinde kalıyor ya da direk siyah ekranda kalıyor. Nasıl düzeltebilirim acaba?

"FakeSMC" gibi temel kext sürücülerini kurduğunuzdan ve config.plist dosyanızı Clover Configurator ile düzenlediğinizden emin olunuz. Ayrıca donanım bilgilerinizi bize yazarsanız size daha iyi yardımcı olabiliriz. Son olarak Clover sürümünüz güncel mi?

Hocam [Rehber] UEFI & Legacy BIOS Clover Önyükleyici Kurulumu linkte bulunan rehberdeki adımların hepsini yaptığıma eminim. Hatta yine temiz bir kurulumda Multibeast'in El Capitan için 8.2.3 sürümünden denedim ama maalesef başarılı olamadım. Bir şeyi yanlış yapıyorum ama neyi yaptığımı bir türlü çözemedim.

Donanımım :
İşlemci : Intel Core i7 4710 HQ
Ram : 16 GB
Ekran Kartı : NVIDIA GTX 860 - Intel HD 4600
Wifi : Broadcom BCM4352
Ses : Realtek ALC283

@Responsive07
Aşağıdaki sürücü işinizi görecektir. (Ayrıca bu sürücü Multibeast içinde mevcut.)
RehabMan / OS-X-Voodoo-PS2-Controller / Downloads — Bitbucket
Teşekkürler, sayenizde düzelttim. HD4600 için FakePCIID ve FakePCIIDIntel kextlerini kurdum ve config.plist'ten 0x0 ID'sini forumdaki konuya göre değiştirdim. Yeniden başlatınca Apple simgesinin altındaki progressbar yarıdan ileriye gitmiyor ve öyle kalıyor. Nasıl düzeltebileceğim hakkında bilginiz var mı?

Sisteminizi -x ile açıp düzeltebilirsiniz veya Clover --> Graphics Injector kısmından ID silip/değiştirip açabilirsiniz. Ayrıca "DSDT Fix Mask" kısmında işaretleme varsa kaldırmayı deneyebilirsiniz.
Konu hakkındaki bilgisizliğimi mazur görün. Güvenli modda açmayı biliyorum ancak diğerlerini nasıl yapacağımı anlatabilir misiniz?

Bilgisayarı açtığınızda karşınıza gelen Clover ekranında iken; sırasıyla "ACPI Patching Menu" --> "DSDT Fix Mask" --> burada bulunana işaretlemeleri (varsa) kaldırın. Yine Clover ekranında iken sırasıyla; "Graphics Injection" kısmında bulunan işaretlemelere dikkat ederek, "igplatformid" ile "Fake ID" kısmını düzenleyebilir veya silebilirsiniz. Unutmayın bu işlemler bir sonraki önyükleme işleminde eski haliyle gelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…