Lenovo Y50-70 overclock

Murat B3ntee

Hectopat
Laptopum Lenovo Y50-70.
16 GB RAM.
Intel Core i7 4710HQ.
4 GB NVIDIA GTX 860M.
1 TB HDD.
Sistem özellikleri bunlar ve overclock yapmak istiyorum. Sizce yapmalı mıyım? Yapmam uygun ise nasıl yapacağım? Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

Laptoplar overclock ile verimini çok arttırabilecek türden cihazlar değil ve stok halde bile performans düşüşü yaşatacak kadar ısınabiliyorlar.

Overclock yapmanızı önermiyorum.

Aslında yapma istememin sebebi işlemci freanksımın Benchmark ve oyunlar sırasında anlık olarak düşmesi örneğin standart olarak 3.6 GHz'de çalışıyor ama bazen 2.5 hatta 1.5 bile görüyorum aynı zamanda kullanım %99 ayarında iken %50 ila %40'a düşüyor ve buna bir çözüm bulamadım düşüncem sıkıntının voltaj ayarlarında olduğuna yönelik o yüzden yapmak istedim peki asıl sorunumun çözümünü nasıl bulacağım.

@Murat B3ntee bu sorununuzu 2'ye katlayacaktır overclcock, daha çok ısınıp daha çok frekans düşüşü olacaktır. Yapmayın derim.

Çözüm olarak sıcaklıkları paylaşın, eğer ısınma sorunu varsa termal macun değiştirip laptop soğutucusu alabilirsiniz.

Termal macun konusunda nasıl bir durumda bilmiyorum zaten maksimum 8 aydır bende bilgisayar ve laptop soğutucum var Fotoğrafta sadece googlede 5 6 tane sekme açık bir haldeki sıcaklığı arka planda çalışan hiçbir şey yok

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    49 KB · Görüntüleme: 77

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (5).png
    43,3 KB · Görüntüleme: 60
  • Ekran Görüntüsü (7).png
    23,7 KB · Görüntüleme: 68
Aynı laptobun 8GB bellekli olanı bende de vardı. Geçen sene sattım. O.C ile pek bir performans artışı elde edemedim. Çünkü cihazın mevcut soğutması stok haline bile ucu ucuna yetiyordu.

Arctic MX-4 gibi kaliteli bir macun alıp sürün, sıcaklıklara faydası olacaktır.

Sizce sorunun sıcaklıktan mı kaynaklı peki herhangi bir parçasının bozuk olmasından kaynaklı değildir herhalde dediğim gibi bazı oyunlarda yapmaması gereken fps dropları yaşatıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…