Lenovo y530 laptop güç sorunu

Burak Kanbur

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bana önceden bir lenovo y530 laptop gelmişti pilinde bir arıza varmış galiba bende pili çıkarıp kullanmaya başladım. Güzel güzel çalışıyodu fakat arkadaşım lenovo laptopa toshiba laptopumun güç kablosunu takmaya çalışmış ve o günden beri lenovo açılmıyor. Lenovonun adaptörünü nezaman taksam adaptörün ışığı az yanıyor ve dalgalanma oluyor. Anlayamadığım şey ise tohiba adaptörün çıkış voltajı 19v çıkış amperi ise 3a civarı lenovonun çıkış voltajıda 19v ama amper değeri 4a yani lenovoya daha az akımlı adaptörü taktık ama sonuç bu. Hiçbir yerde soruma cevap bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
üstad power circ. ler biraz gariptir... bazı cins diyorlar düşük akımlarda kapasitör gibi ölçü verirken yüksek akımlarda diyot karakterine bürünür... buda devredeki bi zayıf elemanı etkilemiş ve bozmuş olabilir... cihazı pille çalıştırmayı denemeni tavsiye ederim pilin eğer tetik alıyorsa sıkıntı ufak çaplı demektir eğer almıyorsa power soketten tetik düğmesine kadar bütün devreyi incelemek lazım onuda profesyonellere bırak...

hocam pil bozuk diye attım ama zaten pil olsada çalışmazdı ömrü bitmişti ama pilin soketlerine adaptörden akım versem yine aynı sonucu alabilirmiyim yoksa illa pilin olmasımı gerekiyor

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı