Lenovo Z575 Laptopta Mac OS X Dual Boot

Merhaba,

Benim Lenovo Z575'im var.

• A8 işlemci, 1.6ghz.
  • 8 gb ram 1333 (667Mhz)
  • 128gb ssd ekleyeceğim. şuan 500gb hdd var.
  • Ekran kartı ATI 6620G2 2.5 GB
  • Windows 7 Ultimate kullanıyorum.

Öncelikle kullanım amacımdan bahsedeyim. Ben oyun oynamayı çok seviyorum fakat neden bir oyun bilgisayarım yok tabi ki de parasızlıktan :) Üniversite öğrencisiyim ve bu bilgisayarı kampanyadan 1200 e aldım o zaman fiyat performans olarak uygun gelmişti. 1 yıl oldu tam alalı. Bilgisayarda yaptığım değişiklikler dvd-r ı değiştirdim ve 6gb ram i 8gb a çıkardım. SSD almak istiyorum.

Kullanım amacım: Ben dediğim gibi oyun oynamayı çok seviyorum. Ve ayrıca karakter modellemeyle uğraşıyorum. Yani hem oyun oynamak hem de tasarım yapmak amacıyla kullanıyorum laptobu.

Overclock yapmıyorum daha doğrusu bilgisiz olduğum için cesaret edemiyorum. 1.6 ghz yetmiyor.

Soğutucu olarak logitech kullanıyorum fakat en yakın zamanda zalman nc 3000 almayı düşünüyorum.

Şimdi gelelim neden bu konuyu açtığıma.

1. Öncelikle bu bilgisayardan bu kullanım için yorumlarınız önemli. Tabi ki de üst düzey performans alamam ama pc nin sınırlarını bilmek istiyorum. Performansı öllikle oyun ve tasarım için arttırmak için neler yapabilirim?
  2. Esas başlıkla ilgili soruya geldim nihayet. Ben mac os da kullanmak istiyorum Ve dual boot videonuzu gördüm. Kafama yattı. Fakat aklıma takılan bir mesel de dual boot ettikten sonra windowstayken oyun performansında bir düşüş olur mu?
  3. Bir de bu kullanım amacı doğrultusunda hem mac işletim sistemleri arasında hem de windows sistemleri arasında windowstan hangi sürümü macten hangi sürümü önerirsiniz?
  4. Bu sürümleri Orijinal olarak satın mı almak gerekiyor? Yoksa indirsek de olur mu? Ve güvenilir olarak nereden indirebiliriz?
  5. Son olarak da usb den dual boot yapıyordunuz, usb ye dual boot a nasıl hazırlayacağım işletim sistemlerini nasıl atacağım içine ve usb yi nasıl tam olarak dual boot a hazırlayacağım?
  6. Bir de işletim sistemlerini aynı usb ye mi atacağız :)
  7. Bu arada hatırlarsınız windows 8 yeni çıktığında yeni alınan pclere 20 dolar civarına bir ücretle satıldı online olarak. Ben de o zaman almıştım. Fakat dvd şeklinde değil online olarak siteden almıştım bunu nasıl usb ye boot edebilirim?
  8. Bu arada aklıma geldikçe yazıyorum. Dual boot u mu önerirsiniz yok sa virtual box ı mı?

Şimdiden ilginiz için çok teşekkür ederim. Herkese iyi geceler...

Normalde bir konuda binlerce soruyu sorup kolaya kaçma durumlarını sevmediğimden ayrı konular açılmasını istyorum ama ilk gelişin, seni boş çevirmeyelim :)

1. İlk olarak Windows 8.1 kur derim. Şu an en stabil işletim sistemi o. Lisansın da varmış zaten.
2. Maalesef. Mac OS X AMD ile uyumlu değil. Sadece bir sürüm var, o da Niresh. Deneyin mutlaka ama başarı zor bence.
3. Her zaman son sürümleri öneririm: Mavericks ve 8.1.
4. Mavericks bedava. Ama kime? En azından daha önceden bir Mac OS X işletim sistemi satın almış olanlara.
5. USB'den Dual boot hiç yapmadım. USB bellek ile boot ettim sadece. Windows'u USB'den boot ettirmek zaten işkence...
6. Her işletim sistemi farklı bir USB belleğe atılmalı.
7. Dosya biçimi nasıl indi?
8. Dual boot öneririm zira VirtualBox'tan tam performans alamazsınız.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı