Lenovo Z580 boot ve bios erişimi

eftal

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler. Lenovo z580 bilgisayar aldım. Windows8 single language yüklüydü. Format atıp pro versiyonunu yüklemek istedim. BIOS'a girilmiyor ve boot menüsü de gelmiyor. Servisi aradım bir şey yapamadılar ve BIOS güncellemesi mevcut değil. İşin içinden nasıl çıkacağım bilmiyorum. Çok yardımınıza ihtiyacım var.....

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle düz sürümden Pro sürüme geçmeniz şart değil. Pro, normal bir kullanıcı için hiçbir fazladan özellik sunmuyor.

Windows 8 yüklü cihaza format atabilmek için cihazı yeniden başlatmanız gerek. Yeniden başlatırken Del veya F2 ile BIOS'a girebilirsiniz. Yeniden başlat derken bilgisayarı kapatıp açmaktan bahsetmiyoruz bu arada. Yeniden Başlat seçeneğini kullanmaktan bahsediyoruz. Çünkü Windows 8 ile birlikte PC'ler kapatıp açınca yeniden başlamıyor. Uykuya dalıp uyanıyor....

Del veya F2 BIOS'a girmezse, cihazdaki özel Lenovo tuşu ile BIOS'a girebilirsiniz. Yine de giremezseniz buradaki konudan yardım alarak bir kurulum USB'si hazırlayın:

Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları

Sonra , Shift tuşuna basılı tutarken Yeniden Başlat deyin. PC açılırken kurtarma menüsüne girecek. Buradan ister USB belleği seçip boot edebilir, isterseniz de BIOS'a girebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı