Bizzat verdiğin cevap için için teşekkürler. Aranıza katılmak ve tanışmak güzel oldu. Logic Pro'lu bir hacintosh kim istemez ki. Win8.1'in yanındaysa bir de tadından yenmez. Umarım sıkıntı olmadan kurulumu yapabilir ve rapor ederim. Tekrar teşekkürler Recep bey.
Öncelikle
Hata 1 : Wellcome Screen'da tam disk izlencesini açıcam mouse çalışmadı. Neyse ki usb mouse taktım çalıştı. Sonra Disk izlencesine geldiğimde daha önce PC'den Formatladığım MAC diske her hangi bir format atamıyorum ve master boot seçeneğini seçeceğim buton görünmüyor. Dolayısıyla doğrudan format atmadan MAC isimli 100GBlık diskime kurulum için tıklıyorum...
Tam kurulun bitecek ki son ana girildiğinde
Kod:
YÜKLEME BAŞARISIZ OLDU OS X bilgisayarınıza yüklenemedi Yükleyici, bişgisayarı MAC diskinden başlatamadı...
Esasında varolan sistemim zaten Windows 8.1 partition yazılımı ile anlattığınız gibi pcdeki dahili hdd den 100gb ayırdım ve mac için biçimlendirdim. Disk izlencesine geldiğimde bana sadece en tepedeki
1TB St1000
System Reserved
Unititled
MAC <== (Buna bölüntüle deyip master boot format atamıyorum. Bölüntüle demem için en tepedeki 1TB ı seçmem gerek ama ondada Win var.)
Untitled 1
Onu zaten bölüntüle yapamazsınız. O bir bölüm. Sabit diskin kendisi ancak bölüntülenebilir. Onu seçin ve Disk İzlencesi içinden silin, yani formatlayın. Sonra da kurulumu ona gerçekleştirin. Sonra hata verse dahi kurulmuş gibi USB belleği takıp kurulu diski seçip boot etmeyi deneyin.
Olmadı, yeni bir kurulum yapın ama bu defa Chameleon ile.
Onu zaten bölüntüle yapamazsınız. O bir bölüm. Sabit diskin kendisi ancak bölüntülenebilir. Onu seçin ve Disk İzlencesi içinden silin, yani formatlayın. Sonra da kurulumu ona gerçekleştirin. Sonra hata verse dahi kurulmuş gibi USB belleği takıp kurulu diski seçip boot etmeyi deneyin.
Olmadı, yeni bir kurulum yapın ama bu defa Chameleon ile.
Mac için ayırdığım bölümü silip denemiştim. Kurulumun sonuna geldiğinde Yükleme Başarısız hatası almıştım. Benim yapmam gereken sanırım o master boot olan seçeneğini bir şekilde bulmak :/
Chameleon ile nasıl yapılıyor? Bu yaptığım doğrudan 1. Seçenek olan usb install... Seçeneğiydi.
Hayır siz demediniz ben söyledim onu.
İhtiyacım olan cevap MBR'ın değişmesi için diski komple silmem gerektiğiydi. Teşekkürler.
Şu an diskin bir kısmını yedekleyip, tamamını silme ve mbr'yi gpt'ye çevirme gayretindeyim @beko4554 . Her şeyi halletikten sonra tabii ki yardımcı olacağım.
Diskimi komple silip Windows 8 DVD'si ile komut girerek GPT'ye çevirdim. Sonra yükleme DVD'sini çıkarıp 10.9.2 kurulumu için tekrar USB'den bootladım. Disk izlencesine geldim ve orada da diski guid denedim - master boot denedim ikisi de aynı şekilde kurulumun sonunda hata vererek "Yükleme Başarısız..." Dedi. :/ Şu an yeni yaşıma girdim ve mutsuzum. Bir türlü kuramadım uzun zamandır uğraşıyorum artık Mac komutlarını bile ezberledim ama ne yaptıysam şu kısmı geçemedim. Bakıyorum BIOS ayarında hiç bir sorun yok ki BIOS öyle çok seçenekli kalabalık bir BIOS değil. Lütfen geçelim şunu Recep Bey.