Lensin kullanım süresini hesaplama

Rantek

Kilopat
Korona yüzünden sınavlarım her gün birer saat süreyle yapılacak (toplam 2 hafta). Sınavlara lens ile gideceğim. Evde lens kullanmıyorum, gelince solüsyonuna koyacağım yani. Ertesi gün sınav için tekrar takacağım, gelince solüsyona tekrar koyacağım vesaire anladınız yani. Lenslerimin ömrü 30 gün, 2 hafta sonra (sınavlar bittiğinde) lenslerimin ömrü 15 gün mü kalacak, yoksa her gün yalnızca birer saat kullandığım için ömrü pek azalmayacak mıdır?

Tavsiye edilen kullanım süresi 30 gün. Ama o 30 günün tamamında lensler gözünde takılı durmayacağı için bu süreyi uzatabilirsin. Lens kullanan çoğu insan(ben de dahil) lenslerin süresinin geçtiğini batmaya başlayınca ya da netliğin azalmasıyla anlayıp değiştirir. 1 lensi 3 ay kullanan arkadaşım bile oldu Ama kuralcı bir insansan 30 gün süreyle kullan.

Lensin ömrü 30 gün ama 2 ay kullanan insanlar var. Ben şahsen 40 günü geçirmemeye çalışıyorum. Soruna gelecek olursak gözünde sürekli kalmayacağı, günün çoğunu solüsyonda geçireceği için ömrümden bir pek bir şey gitmez. Hala 30 gün ömrü olduğunu varsayabilirsin. Hatta batma yapmadıkça 30 günü de geçebilir.

Lensi kurallarına göre kullanın, göze takılan bir şey sonuçta, sağlık konusunda kuralcı olmak gerekiyor özellikle göz gibi hassas yerler.
Kural 30 gün zaten hocam o lensler için. 30*24=720 saat yapar. Günde 2 saat 15 gün taksa 30 saat eder. Hala en ama en az 690 saati var o lenslerin.

Ek bilgi: Aylık lensler gözden çıkarılmadan kullanılabiliyor, bu lensler ile uyunabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…