Lensle kalecilik yapılır mı?

slainN

Centipat
Daha fazla  
13 yaşındayım boyum 1.71, 50 kiloyum. Boyum uzun olmasına rağmen yürümekte, hareketlerimde hiçbir sıkıntı yok. Demir ve B12 eksikliği olduğunu düşünüyorum görüneceğim o konuda. Şu an en büyük sıkıntım miyop 3 derece ve dayanıksızlık (yüksek toplara çıkıp çarpışırken vs.) Lense geçeceğim yakında. Ankaragücü'ne girmeyi düşünüyorum. Bu konuları halledersem kaleci olabilir miyim? Yeteneğimde var. Atlama korkum yok.

Kontakt lensler zamanla göze ciddi zararlar verir. 25-30 yaş arası lazer ameliyat olur kurtulursun.

O zamana kadar nasıl altyapıya gireceğim? Gözlükten dolayı ön yargılı davranıyorlar.
Lens veya gözlükle kalecilik yapma. Bende astigmat var ve miyopum. Normalde gözlük kullanıyorum ama kalecilik yaparken takmıyorum. Göz bu, kaza bir kere olur. Bir ömür çekersin.

Kaç derece miyop? Uzaktan gelen toplara odaklanamıyorum, performans kaybı yaşıyorum, takımla iletişim kuramıyorum.

Yanlış hatırlamıyorsam biri 0.75 diğeri 1.25 gibi bir değerdi. Pek hakim değilim ama uzaktan yüksekten sekerek gelen toplarda zorlanıyordum. İşin zor.

Yanlış hatırlamıyorsam biri 0.75 diğeri 1.25 gibi bir değerdi. Pek hakim değilim ama uzaktan yüksekten sekerek gelen toplarda zorlanıyordum. İşin zor.

Lens herhangi bir zarar vereceğini düşünmüyorum. Baska sansım yok gözlükle kalecilik yapamam.

Lensle profesyonel basketbol oynayan oyuncular varken, kalecilik yapılmaz demek saçma bence. Rudy Gobert mesela şu an en iyi NBA pivotlarından birisi ve lens kullanıyor. Hatta birkaç defa maçlarda lensleri çıktı ve tekrar taktı, oynamaya devam etti. Lensle neden kalecilik de yapılmasın ki? Bizim toplum çok önyargılı yaklaşıyor bazı şeylere.

Lens herhangi bir zarar vereceğini düşünmüyorum. Baska sansım yok gözlükle kalecilik yapamam.
Bunu bir göz doktoruna sormalısın. Dediğim gibi Allah korusun top gözüne gelir ve lensten dolayı kalıcı bir hasar alırsan bir ömür körlük, görme kaybı vs. riski olabilir. Bir ömür bu seçiminle kahrolabilirsin. Hayat filmlerdeki gibi değil. Yara, bere, kırık, çıkık vs. tamir olup hayatına devam edemiyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…