Leptop'un ekran kartı geliştirilebilir mi?

gdeniz123

Megapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
Abim de Z580 Lenovo leptop var. İ5 3210M işlemci, 8gb ddr3 ve gt 635M ekran kartı var. Bf3, Skyrim gibi oyunlarda fps düşüklüğü yaşanıyor. Özelikkle The Elder Scrolls V Skyrim oynarken oyun hep kasmıyor, belli başlı yerlerde fps düşüklüğü yaşanıyor 5-6 saniye boyunca. Grafikleri ultraya alsan da aynı lowa alsanda aynı, hiç değişmiyor. Bf3'te ise bu durum çok fazla yaşanmıyor. Bomba patladığı zaman ya da helikopter bombaladığı zaman fps düşüklüğü yaşanıyor. Grafikleri highdan low a çeksek bile durum düzelmiyor." Ekran kartını değiştirmenin yararı olur mu ?" diye sormadan önce "Leptopların ekran kartını değiştirebilir miyiz?" diye sormak istiyorum.

Bunu leptobun içini açarak bakmam gerekiyor sanırım. İçimden hiç açmak gelmiyor çünkü garantisi var. Sanırım Mart gibi bitecek garantisi. O zaman açabilirim ama şimdi açıp garantisini çöpe atmak istemiyorum. Gerçi bir sorun olacağınıda sanmıyorum ama ekran kartını alamazsam boşuna garantisinide çöpe atmış olacağım.

Bu arada internetten biraz araştırdım. Sanırım kartı değiştirsem bile fazla güç tüketimi gibi olaylar meydana gelebiliyormuş bu durumda ısınmada artabilirmiş. Böyle bir durum meydana gelebilir mi?

Ekran kartınız anakarta gömülü değilse kartı değiştirebilirsiniz.

Malesef ekran kartı ana karta gömülü. Değiştirmeniz için ana karta ince müdahalelerde bulundurmanız gerekiyor bir profesyonel tarafından, onu da tavsiye etmiyorum şahsen. Yazılımsal olarak çözmeye çalışabilirsiniz sorunu, bilgisayarınızın her yönden güncel olduğuna emin olun.

Bilgisayara format attım W8.1. Tüm driverlarını güncelledim. Ama bu sorun devam ediyor. Oyunun zevkini bozmuyor ama gene de çözümü var mı diye sormak istedim. Yanıt verdiğiniz için teşekkürler.

Benim gt 525 m ve hd 3000 dede aynı sorun oluyor gta 4 oynarken low dada olsa ultradada olsa 2-3 saniyeliğine dps düşüşü oluyor ve nedenini bilmiyorum ekran kartımda max 65 görmeme rağmen.

Benim gt525m de de aynı sorunlar oldu ama skyrimde değil en başlarda highda gayet rahat oynuyodum hiçbir sorun yoktu. Şimdi sanırım ısınmadan 10 saniyede bir fps düşüşü oluyor neredeyse tüm oyunlarda. Isınma sorunundan dolayı olmalı yoksa ekran kartı o oyunları kaldırabilecek kapasitede. Benim ısınma sorunu da fanın hızındaki düşüşten kaynaklı sanırım. O da neden çözemiyorum.

gt525m kullanıyorum bende evet gta (IV+EFLC original) da bazen fps düşüklüğü ve kasma sorunu hangi ayarlarda olursa olsun bende de oluyor skyrimde (orjinal) sorun yok bende bilgisayara format atim dedim ve ekran kartı driverını falan hepsini yeniden de yüklemiş olduk tabi üstüne birde soğutucu aldım bu sorunları şimdi daha nadir görmeye başlıyorum aslında gerçekten şu sıcak temmuz günlerinde çok yardımcı oluyor fan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…