Letgo algoritması nasıl çalışıyor?

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Selamlar dostlar, Letgo algoritması nasıl çalışıyor acaba? Sürekli kullandığım bir uygulama. Alış çok yapıyorum üründe sattığım oluyor. Merak ettiğim bir kullanıcı yardım etmek amaçlı başlığa sadece laptop yazın dedi. Algoritmasını biliyorum dedi. İlginç geldi. Durum şu ben çok elektronik ürün bakıyorum bu ürünlere baktığım zaman ep onlardan çıkarıyor. 1 2 gün araba ilanı baksam arabalar yoğunluğa düşüyor. Peki benim sattığım ilanlarda atıyorum ASUS i5 laptop 2 GB ekran kartı diye başlıklı bir ilan koyduğum zaman farazi konuşuyorum, laptop diye yazdığım ilandan daha mı az görüntüleme alacak acaba? Bir de Letgo'da alt kategoriler var. Elektronik seçip sonra bilgisayar seçebiliyoruz. Acaba arkadaşın dediği bununla mı alakalı? Bu durum ilgimi çekti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki benim sattığım ilanlarda atıyorum ASUS i5 laptop 2 GB ekran kartı diye başlıklı bir ilan koyduğum zaman farazi konuşuyorum, laptop diye yazdığım ilandan daha mı az görüntüleme alacak acaba? Bir de Letgo'da alt kategoriler var. Elektronik seçip sonra bilgisayar seçebiliyoruz. Acaba arkadaşın dediği bununla mı alakalı? Bu durum ilgimi çekti.
Durum tamamen anahtar kelimelerle ve etiketlerle (tag) alakalı. Arkadaşınız bence yanılmış. Sizin verdiğiniz örnek üzerinden cevaplamak gerekirse: "ASUS i5 laptop 2 GB ekran kartı" şeklinde bir başlık atmanız başlıkta "laptop" kelimesini de barındırdığı için hem "laptop" başlığından hem de "asus" başlığından daha fazla etkileşim almanızı sağlayacaktır. Çünkü iki kelimeyi de barındırıyor.

Durum şu ben çok elektronik ürün bakıyorum bu ürünlere baktığım zaman ep onlardan çıkarıyor. 1 2 gün araba ilanı baksam arabalar yoğunluğa düşüyor.
Bu da tamamen çerezlerle alakalı. Uygulamalar sizin nelere ilgi duyduğunuzu, nelere tıkladığınızdan, kaç saniye baktığınızdan bile anlayıp karşınıza bunlarla ilgili reklamlar çıkartır. Büyük şirketler genellikle birbirlerine kullanıcı verilerini satarlar. Bu yüzden de letgo'da karşınıza çıkan reklamları internet tarayıcınızda ve telefonunuzdaki diğer uygulamalarda görmeniz gayet normaldir.

Şu yazıyı inceleyebilirsiniz. Çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim.

Yazdığınız anahtar kelimelere göre sizin ilanınız öne çıkar. "Laptop" olarak yazmanız belki genelde daha fazla görüntüleme alma ihtimali olsa da çok daha yoğun bir havuz içinde olacaktır. Detaylı bir title koyduğunda uygun bir search yapan kişiye direkt olarak sizin ürününüz de çıkabilir.

Algoritmasının ana mantığı basit. Her kullanıcının hesabına özel olarak vakit geçirdiği kategori sürelerine bakılıp ona göre fazla vakit geçirilen kategoriden daha fazla öneri sunuyor algoritma.

Title mantığı da bahsettiğim gibi. Genel başlıklarda daha fazla görüntüleme alabilirsin ama senle birlikte çok fazla kişi olacaktır. Ayrıntılı bir title girdiğin zaman nokta atışı olan kişilerin ilanını görme ihtimali daha fazla olur. Tercih senin. Bu arada başlıkta anahtar kelime sayısını arttırırsanız her türlü daha iyi olur. Bahsettiğiniz özellikleri yazarken "laptop" da eklerseniz anahtar kelimeler artar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı