Letgo'dan 0 Monitör Hatalı Çıktı İade Alınmıyor

technox1

Zeptopat
Daha fazla  
Letgo'da 0 ürün satışı yapan bir internet kafe işletmecisinden hazır toplanmış kasa(Sinerji faturalı) ve monitör(Hepsiburada faturalı) aldım, parayı elden nakit verdim. Kasada sorun yok fakat monitörde ghosting sorunu var. Durumu izah ettim fakat kutuyu açtığım için iade alamayacağını söyledi. Ben sana ghosting garantisi vermedim ki falan dedi. Bana ürünleri aldığı yerin Sinerji ve Hepsiburada faturalarını verdi ama kendisi ayrı yeten bir fatura falan kesmedi bana. Şimdi bu adam sonuçta 0 ürün satıyor kutusunda ben bu adamdan geri paramı iade almak için ne yapmalıyım? Tüketici hakları heyetinden bir sonuç çıkar mı? Ya da vergi idaresine fiş kesmedi fatura kesmedi diye şikayet etme hakkım var mı acaba?

Son düzenleme:
Adam haklı açıkçası. Yani sonuçta sen onu sıfır kapalı kutu jelatinli bir şekilde almışsın ve monitör ghostingli çıkmış bunu satan kişi bunu bilemezdi çünkü sıfır kapalı kutu geri almaması normal dava etsenizde haksız çıkarsınız.
Peki bu kişi sonuçta ticarete dökmüş bu işi ve sürekli kasa, monitör alıp satıyor. Fiş veya fatura kesmesi falan gerekmez mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Letgo'da 0 ürün satışı yapan bir internet kafe işletmecisinden hazır toplanmış kasa(Sinerji faturalı) ve monitör(Hepsiburada faturalı) aldım, parayı elden nakit verdim. Kasada sorun yok fakat monitörde ghosting sorunu var. Durumu izah ettim fakat kutuyu açtığım için iade alamayacağını söyledi. Ben sana ghosting garantisi vermedim ki falan dedi. Bana ürünleri aldığı yerin Sinerji ve Hepsiburada faturalarını verdi ama kendisi ayrı yeten bir fatura falan kesmedi bana. Şimdi bu adam sonuçta 0 ürün satıyor kutusunda ben bu adamdan geri paramı iade almak için ne yapmalıyım? Tüketici hakları heyetinden bir sonuç çıkar mı? Ya da vergi idaresine fiş kesmedi fatura kesmedi diye şikayet etme hakkım var mı acaba?
Böyle bir alışverişte tüketici hakları mahkemesine başvursanız da bir sonuç alacağınızı düşünmüyorum. Sonuçta monitör çalışıyor ve ghosting sorunu, aslında bir teknik sorun değil de o monitörün kalitesiz panelinden kaynaklanıyor. Büyük ihtimalle de VA panelli bir monitördür.
Ghosting rahatsız ediyorsa satıp Fast IPS veya TN panel bir monitör bakabilirsiniz.

Peki bu kişi sonuçta ticarete dökmüş bu işi ve sürekli kasa, monitör alıp satıyor. Fiş veya fatura kesmesi falan gerekmez mi?
Letgo direkt satış sitesi değildir. Elden ele satış sitesidir. Ürün sıfır bile olsa fatura zorunluluğu yoktur. Fatura istiyorsanız direkt ticaret sitelerini kullanmalısınız.

Teşekkürler yorumlar için. Hata benim. Neyse sağlık olsun.

Bu forumda Casper monitörler yerden yere vuruluyor. Keşke almadan önce bir araştırma yapsaydınız.
Yeteri kadar araştıramamışım demekki. Çünki biraz göz gezdirmiştim.Bir kaç yorum okudum memnun olanlar falan vardı bende acele ettim aldım... Biraz aceleye geldi ..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı