Letonya'da Amazon'dan ekran kartı almak

batuhan2552

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, ben Amazon'dan ekran kartı almak istiyorum. Şu an letonya ülkesindeyim. Ocak'ta döneceğim Türkiye'ye. Malum Amazon'da fiyatlar çok ucuz TR'ye göre. Amazon'un TR sitesinden bile daha ucuz. Sizce burada iken alsam Türkiye'ye dönüşte yanımda götürürken sıkıntı çıkarırlar mı? Ve garanti durumu ne olur biliyor musunuz? Daha önce hiç Amazon global sitesinden alışveriş yapmadım.

Birçok Amazon 2 yıl garanti veriyor ve kargo masraflarını üstleniyor. Gümrükte sorun olmaz 3-4 tane aynı karttan almadığınız sürece.

Ayrıca vergi iadesi de talep ederseniz ödediğiniz paranın %20'sini geri alırsınız. 500 Euroya aldınız diyelim bir süre sonra kartına 100 Euro'ya yakın iade gelir (%2-3 kadar kesinti oluyor).

Anladım teşekkür ederim. Fakat bazı ürünler shipping ücretine sahipken bazılarında ise bu ücret gözükmüyor. Bu neye göre değişiyor belli bir kriteri var mı acaba?

Vergi iadesinin bana öyle olmadığını söylemişlerdi Amazon müşteri temsilcileri. Eğer satıcı ve gönderici Amazon ise Amazon gümrükte oluşbilecek durumlar için sizden ekstra bir miktar alır. Eğer sorun oluşmaz ise o para 2 ay içinde size yatar eğer sorun olursa o para kullanılır ve ürün gümrükten geçer. Bunu amazon.de söyledi. Amazon.com ile konuştum (onlar ile sesli konuşamadım) onlarda aynı durumu söyledi. Eğer satıcı Amazon değil sadece gönderici Amazon ise bu durum zaten olmuyor. Direk o borç size geliyor siz ödüyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ve Import Fees Deposıt diye bir şey yüzünden örneğin 3000 TL ürüne 700 TL daha ekleniyor anlamadığım bir şekilde.

Ve Import Fees Deposıt diye bir şey yüzünden örneğin 3000 TL ürüne 700 TL daha ekleniyor anlamadığım bir şekilde.
O yukarıda yorumda belirttiğim gümrükte herhangi bir sıkıntı olursa diye alınan para. Müşteri temsilcisi ile konuşabilirsiniz bu durumu.

O çok başka bir konu. Burada yolcu beraberinde gelecek üründen bahsediyoruz. Tax free denilen olay yani.
Bu sadece Amazon değil aldığınız her şey için geçerli.

Aslında bu kartları Türkiye'den sipariş ettiğinizde de Amazon önce %20 indirim yapıyor sonra %20 gümrük vergisi ve kargo ekliyor. Kartı yurt dışından alıp getirdiğiniz zaman gümrük vergisi ödemiyorsunuz, iade size kalıyor.
Avrupa Birliği Amazon siteleri için durum böyle.

Anladım fakat temsilciyle görüştüğümde eğer USA dışına kargolama oluyorsa bu ücretin alındığını söylediler. Ve galiba bu ücretin iadesi olmuyor. 700 TL daha ekleyince ücrete zaten hemen hemen aynı fiyata geliyor Türkiye ile. Yani mantıklı bir tarafı kalmadı şu anlık bu alışverişin.

İşte o ücret kesin olarak alınmıyor. Gümrükte ürünün geçme gibi bir ihtimali var sıkıntısız olarak o zaman iade oluyor demişlerdi bana. Çok bir avantajı kalmıyor cidden. Bende epey düşünüyordum bu fikri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…