Letonya'da Amazon'dan ekran kartı almak

Evet ama checkout kısmına gelince karttan direk onun eklenmiş halini çekiyor. İade falan ihtimalini bilmiyorum tabi. O yüzden kar oluyor tabi yine ama 100 200 TL için değecek bir işlem olmuyor bence. Bir sıkıntı çıktığında kartta garanti için onu yollamak gibi işlemler de oldukça ücretli oluyor.

Evet maalesef. Yani kısacası ülkemizdeki yüksek fiyatlardan kaçış gibi bir imkanımız yok.

Dostum 700 TL eklenmesinin sebebi kargoyu daha güvenli şekilde diğer ucuz kargolardan ayırarak getiriyorlar.(Değerli olduğu için)

Bak 2. kez söylüyorum senin bahsettiğin konu ile bunun uzaktan yakından ilgisi yok. Arkadaşın kafasını karıştırma. Arkadaş yurt dışından alıp kendi eliyle getirecek. Gümrük vs yok.

Avrupa birliği ülkelerinden alın, USA için geçerli değil bunlar.

Nasıl avantajı olmuyor? 3 fanlı 2070S'yı 2900 TL'ye alabiliyorsun.

Neden hocam Letonyadayken aldığında oraya göre bir vergilendirme yapılmayacak mı? Letonya Avrupa ülkeleri arasında en düşük vergilendirme yapan bir yer olsa bile sonuçta oraya bir vergi ödemek zorunda. Gümrükten yanından geçirirken herhangi bir vergilendirme yapmayacak zaten.

Ve Import Fees Deposıt diye bir şey yüzünden örneğin 3000 TL ürüne 700 TL daha ekleniyor anlamadığım bir şekilde.
Bu arada hocam şimdi aklıma geldi amazondayken şuan adresiniz Türkiye olarak mı kayıtlı ?

Bu arada hocam şimdi aklıma geldi amazondayken şuan adresiniz Türkiye olarak mı kayıtlı ?
Yok değil şu an Letonya gözüküyor.

Nasıl avantajı olmuyor? 3 fanlı 2070S'yı 2900 TL'ye alabiliyorsun.
Dediğiniz ürünü gördüm. Quick shop adlı satıcıdan alırsam import fees deposit ödemesi almıyor. Shipping için 600 TL alıyor toplam 3600 TL ye alıyorum galiba. Ama tabi amazonun içinden başka bir satıcıdan alınıyor.

Çünkü satıcısı amazon değil. O durumda amazon vergilendirme işine karışmıyor.
Sonuç olarak durum şöyle oluyor. Siz ürünü amazondan alıyorsunuz. Amazon.com'dan alırsanız ürün size amerika'dan kargolanıyor ve letonyaya geliyor. Bu durumda letonya'daki vergilendirmeye göre bir vergi vereceksiniz. Oranın vergi oranları gibi olacak. Eğer satıcı amazon ise zaten amazon bunu ödeme kısmında hesaplıyor. Ürün Türkiye'ye girerken sizin yanınızda olduğu için ülkeye herhangi bir vergi ödemeyeceksiniz.

Yapılmayacak aksine vergi iadesi alacak. Araştırmadan milletin kafasını karıştırmayın. Yolcu beraberinde getirelen üründen gümrük vergisi alındığı nerede görülmüş?

Bu ürünler tax free'dir. Türkiye'ye girişte vergi ödemezsiniz ve aldığınız ülkedeki vergileri geri alırsınız. 0 vergili ürünlerdir yani. Free shop gibi.
Satıcının kim olduğu fark etmiyor.
Amazon.com'dan bahsetmiyoruz. 3 mesajdır Avrupa birliğinden alınan ürünler için geçerli dedim.

Herhangi bir mağazadan alabilir. Lütfen uzatmayın artık. Çok alakasız konulardan bahsediyorsunuz.

Arkadaş Letonya Amazon'dan bahsediyor hala USA diyorsunuz.

Ürün Türkiye'ye girerken vergi ödemeyecek dedim ben ? Siz nasıl okuyorsunuz yorumları ben onu anlamadım.
Arkadaşım yakın zamanda Polonya'ya gidecek bu yüzden bu durumu araştırdık ve amazon ile konuştuk. Müşteri temsilcisi ile konuştuğum bilgileri buraya aktarıyorum. Araştırma yapmadım direk amazon ile konuştum. Aynı durumu direk amazondan Türkiye'ye almak içinde amazon müşteri temsilcisi ile konuştum.

Bak dostum inatla anlamamakta ısrar ediyorsun. Avrupa birliğinden hangi ülkeden alırsan al, hangi satıcıdan alırsan al, hangi mağazadan alırsan al ürünü yanında getirdiğin takdirde aldığın fiyatın %20'sini iade alıyorsun. Bu kadar basit. Sadece bazı mağzalardan alınca güörükte form doldurup başvuru yapman lazım. Amazon için ise Amazon ile görüşüp iade istemen gerek.

USA'den gelirse böyle bir durum yok. Aynı şeyleri söyleyip duruyorum.

Ben kaç defa iade aldım bu şekilde. Yıllardır bildiğim bir konu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…