Letonya'da Erasmus ve sigorta süreci nasıl işler?

Hocam bu learning agreement belgesini eğer karşı taraf imzalayıp gönderdiyse sana onu ne zaman gönderdi, öğrenebilir miyim, Kabul mektubu ile birlikte mi geliyor imzalı hali?
Learning Agreement'i exchanger.kion üzerinden OLA olarak yaptık, en son imza da karşı tarafca atılmış o da Mayıs'ın 29'uymuş. Site üzerinden tamamlanan OLA, belge formunda imzalı olarak indirilebiliyor, gerekirse onu kullanıyorum.
Üniversite kabul mektubu için OLA koşulu sundu, OLA'dan sonra, işte yaklaşık Haziran'ın 20'si gibi de kabul mektubunu aldım. Birbirinden bağımsız sayılır yani, OLA'dan önce gönderen de var diye biliyorum.

Hocam bu learning agreement belgesini eğer karşı taraf imzalayıp gönderdiyse sana onu ne zaman gönderdi, öğrenebilir miyim, Kabul mektubu ile birlikte mi geliyor imzalı hali?

D-tipi olacağını konuştuk ama bunu beklemiyordum sen ne yaptın bunu?

Son düzenleme:

İşte ben bunun için sana 2 ayrı linkte pdf atıp hangisi diye sormuştum. Erasmus and exchange student yani bizim ona göre evrak hazırladığımız checklist dokümanı başlığında C tip - Short term visa yazıyor. Yalnız biz 90 günden uzun süre kalacağımız için D tip vizeye başvurmak zorundayız. Yani chechklist başlığı ile başvurmamız gereken vize tipi uymuyor. Yalnız şu bence kesin ki senin o attığın görüntüdeki NATIONAL VISA (TYPE D) seçili olmalı. Çünkü Schengen 90 günden aşağı olanlar için geçerli. Bu arada OCMA onaylı davetiye elinize ulaştı mı ?

Ben de biraz araştırınca mantıklı olan D-tipi geldi, senin sorunu da o seçenekler olmadan düşünmüştüm; Şengen'le b-c-d tipi farklı veya birbirini kapsayan diye düşünüyordum.
Davetiye ve konaklama kanıtı için mail yığmaya devam ediyorum, sanırım ilgili kişi tatile çıkmış diğer personellerden cevap almaya çalışıyorum.

Benim bu OCMA durumu hakkında bir bilgim var, sanırım senin için de aynısı geçerli olabilir. Benim bu OCMA onaylı davetiye işini Letonya'daki okul kendisi hallettirip bana göndereceğini ve bu işlemin birebir ifadeyle 'Temmuz sonunda' gerçekleşeceğini bildirdi erasmus koordinatörü. Tabii bu şöyle bir probleme sebep oluyor. Ağustos ayının başında vfs'ye gitmek zorunda kalınacağı için vize yetişme süreci biraz stresli geçebilir. Kaldı ki Ağustos başına da zaten VFS randevusu denk gelmez ben de mecburen Ankara VFS ofisine randevusuz olarak gidip erasmus öğrencisi olduğumu söyleyip başvuru yapmayı deneyeceğim , büyük ihtimal sıra verirler.

Bugün sonunda iki belge de elime ulaştı. Yarın muhtemelen başvuru belgesini D tipi olarak doldurup en yakın zamana randevu alacağım. Olmazsa da direkt dediğin gibi Ankara'ya gideceğim.

Burada iletişim bilgileri var, direkt gitmeden sor istersen. Bu arada randevu sadece VFS merkezinde mi olup bitiyor, elçiliğe de gidiliyor mu?

Birisi randevusunu iptal etmediği sürece yeni randevular en erken Ağustos'un ilk haftası için açılır açılır çünkü Temmuz randevularının tamamı zaten 13 Haziran'da açılıp çoktan dolmuştu bile. Ağustos'taki randevu da sana geç olur, işini görmez dolaysıyla Ankara'ya randevusuz gitmen büyük bir ihtimal ama zaten hallederler randevusuz sıkıntı olmaz. Bütün olay VFS ofisinde gerçekleşiyor sen büyükelçiliği hiç göremeyeceksin. VFS belgeleri oraya iletiyor. Uçak biletini hem gidiş hem de dönüş için direkt satın almış bulunmakta mısın şu an?

Bilet
Bileti daha almadım turna .com'dan VFS'ye gitmeden önceki gün ücretsiz rezervasyon yapabilirsem onu göstereceğim, olmazsa da onwardticket sitelerinde 700 lira civarına bilet almadan sanırım iki günlüğüne rezervasyon yapılıyor, onu yapacağım. Hiç olmazsa bilet alacağım ama geliş biletini de dönerken oradan almak istiyorum ucuz olur diye, onu nasıl ayarlayacağım bilemiyorum.

Merhabalar tekrardan, VFS'ye başvuruda bulundun mu eğer bulunduysan nasıl geçti süreç, randevusuz ise onu kapıda nasıl hallettin bahsedebilir misin ?

Merhabalar tekrardan, VFS'ye başvuruda bulundun mu eğer bulunduysan nasıl geçti süreç, randevusuz ise onu kapıda nasıl hallettin bahsedebilir misin ?
Daha başvurmadım maalesef fakat VFS Letonya'nın İngilizce sitesinde vize için
1 Ağustos'tan itibaren başvurular gözüküyor, sence doğru yere mi bakıyorum?

Ayrıca 12-euro tutan ek Kurye/Courier hizmetini almalı mıyız, almazsak pasaportu göndermiyorlar mı?
Bir de vize-okul tarihlerinden geç gitmek sence sorun çıkarır mı?

Evet doğru siteye bakıyorsun bugün yeni randevular açıldı ayrıca İngilizce bakmak zorunda değilsin Türkçe'den de alabilirsin randevuyu fark eden hiçbir şey olmaz. Benim henüz OCMA onayım gelmedi ama birkaç güne gelir, geldiğinde direkt randevusuz gitmeyi düşünüyordum Temmuz'un son günlerinde ancak 1 Ağustos'a randevu da olunca direkt randevuyu aldım Ankara için. OCMA davetiye yarın gelse bile randevumu beklerim artık başvuru için.

Kurye hizmeti alırsan eğer vize sonuçlandığında evraklarını senin evine kargolarlar eğer satın almazsan vizen sonuçlanıp VFS ofisine ulaştığında kendin gidip almak zorundasın. Bence eğer çok maliyetli değilse kurye seçme çünkü kargo gecikebilir ama kendin vize VFS'ye ulaştığı gün Ankara'ya gidip alabilirsin VFS ofisinden.

Eğer vizen okul başlangıç tarihine yetişmez ise ki normalde 1 Ağustos'ta başvurursan yetişmesi lazım ama olurda yetişmezse şöyle sıkıntılar olur: Uçak bileti satın almıştın sen sanırım o yanar çünkü vize çıkmadan Avrupa'ya giriş yapamazsın. Letonya'ya gittiğin gün orada imzalatıp buradaki okuluna göndermen gereken belgeler olacaktır sanırım o belgede kendi okuluna erasmusa başlamak için taahhüt ettiğin tarihten daha farklı bir tarih yazacağı için hibede belki kesinti olabilir. Bir de karşı kurumda herkes vaktinde gelir bir tek sen geç gelirsen diğer öğrencilerle kaynaşması ve yurtta kalacağın odanın durumu gibi meselelerde dezavantajlı duruma düşebilirsin.

Hocam merhabalar 1 Ağustos'ta VFS'ye gideceğim şimdi elime bir OCMA onaylı kod ulaştı davetiye metni gibi bir şeyler yerine sadece bu kodla mı gidiliyor o konuda bir bilginiz var mı ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…