Lexar RAM nasıldır?

-the-

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,
Şu an hazırda DDR4 8x2 RAM kullanıyorum, acaba bu RAM'i satın alsam çok fark eder mi?
Anakartım Gigabyte B450M K

Hocam şu videoya bi göz atın
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakartım Gigabyte B450 M K modeli, yukarıdaki linkteki RAM 3600 MHz, anakart ile direkt uyumlu mu acaba?

Anakartım Gigabyte B450 M K modeli, yukarıdaki linkteki RAM 3600 MHz, anakart ile direkt uyumlu mu acaba?
Destek listesinde ismi yok. Hatta marka ismi bile gecmiyor. Ama zaten cogu ddr4 RAM için böyle .Lexar da bilindik marka, uyacaktır. Kendim de Gigabyte B450M gaming anakartı destek listesinde olmayan Team Group RAM' lerle kullanıyorum. Anakartınız 2x32 gb a kadar RAM destekliyor. Sorun olmayacaktır.

Destek listesinde ismi yok. Hatta marka ismi bile gecmiyor. Ama zaten cogu DDR4 RAM için böyle. Lexar da bilindik marka, uyacaktır. Kendim de Gigabyte B450M Gaming anakartı destek listesinde olmayan Team Group RAM'lerle kullanıyorum. Anakartınız 2x32 GB'a kadar RAM destekliyor. Sorun olmayacaktır.

Cevabınız için teşekkür ederim, 3600 MHz olması acaba desteklemez mi diye düşündürdü. Bu arada 16 GB RAM kullanıyorum, çoğu zaman arka planda RAM kullanımı yüzde 95'lere dayanıyor. 32 GB ile çok fark hissedilir mi sizce? 3 bine yakın masrafa değer mi?

Cevabınız için teşekkür ederim, 3600 MHz olması acaba desteklemez mi diye düşündürdü. Bu arada 16 GB RAM kullanıyorum, çoğu zaman arka planda RAM kullanımı yüzde 95'lere dayanıyor. 32 GB ile çok fark hissedilir mi sizce? 3 bine yakın masrafa değer mi?
3200mhz ve 3600mhz ram DDR4 icin standart değerlerdir. Hatta daha yüksek tam tavsiye etmem. Ramleri ne icin kullanıyorsunuz? Render, oyun, iş vs... Ben de 16 gb ram kullanıyorum, oyun ayarlarını ufacık dusursem 32 gb ram kullanıyormuş gibi hissediyorum. DDR4 bir sisteminiz var benim gibi, eğer ileride yükseltirseniz yine de elinizde kalmaz, satılır. Bence maliyete değmez.

Genellikle Rust oynuyorum, aslında şu an yeterli ama bazen RAM sona dayanıyor.
Bence de şu an 16 gb ram yeterli. 32 gb alsanız bile en fazla 2-3 gb kullanır gibime geliyor. Oyunda herhangi bir takilma yavaslama vb yoksa 16 gb ram ile devam etmenizi tavsiye ederim. Eğer ki ben daha uzuuun süre bu sistemle kalacağım diyorsanız 32gb alın gitsin.

Elektronik: Lexar DDR4 32GB (2x16GB) RAM 2599 TL indirime girmiş

@-the-

Son düzenleme:
Bence de şu an 16 GB RAM yeterli. 32 GB alsanız bile en fazla 2-3 GB kullanır gibime geliyor. Oyunda herhangi bir takilma yavaslama vb yoksa 16 GB RAM ile devam etmenizi tavsiye ederim. Eğer ki ben daha uzuuun süre bu sistemle kalacağım diyorsanız 32 GB alın gitsin.

Elektronik: Lexar DDR4 32GB (2x16GB) RAM 2599 TL indirime girmiş

@-the-

Oyunda 16 RAM'in tamamını tüketiyor hocam, aynı RAM'in 3200 MHz ile 3600 MHz arasında 100 TL fark var, sizce çok fark olur mu? Hangisini almalıyım?
200 TL kupon ile bu RAM 2700 TL geliyor.

Afedersiniz, 3600 mhz zannederek size gönderdim. Tabiki 3600mhz tercih etmelisiniz. Eğer maliyet açısından cebinize yük olmayacaksa Lexar 3600 alın. Ayrıca önceki konularınıza da bir göz attım. Dedigim gibi durumunuz elveriyorsa alın. Eski ramleri de keyfe kader satarsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı