Lexar SD alınır mı?

Lexar eskiden Micron çatısı altında üretim yapan bir firmaydı. O zamanlar çok kaliteli ürünleri vardı. Daha sonra başka bir firmaya satıldı Çin merkezli. Micron'a ait bellekler ile üretim yapıyor her zaman yine de. Yani güvenilebilir. Fotoğrafçılık ile uğraştığı için @SideWinder hocama da sormak lazım.

Lexar eskiden Micron çatısı altında üretim yapan bir firmaydı. O zamanlar çok kaliteli ürünleri vardı. Daha sonra başka bir firmaya satıldı Çin merkezli. Micron'a ait bellekler ile üretim yapıyor her zaman yine de. Yani güvenilebilir. Fotoğrafçılık ile uğraştığı için @SideWinder hocama da sormak lazım.
Fikirlerini paylaşırsa mutlu olurum ben telefonumda kullanacağım.
Lexar genel olarak fotoğrafçılıkla vs uğraşmış kişilerin yakından bildiği kaliteli hafıza ürünleri üreten bir firma. Nano SD kartını kullanmadım ama genel olarak iyi bir markadır kendisi.
Çocukluk fotoğraflarımın olduğu bir Lexar SD var. Yıllardır kullanıyorum yani sürekli takıp çıkart yapmazsanız gider baya.
Çinli şirkete sarıldıktan sonra ne olduğu belirsiz çipler kullandığı yazıyordu ve ömrü kısa gibi şeyler vardı, sd kartlar bozulunca veri almak zor o yüzden uzun ömürlü dayanıklı istiyorum piyasa da tek nano sd de bu markada.

Alacağın modele göre değişir, her ürünü kaliteli değil ancak paraya kıydın mı çok iyi modelleri var. Ancak o kadar paraya kıyacaksan da daha bilindik markaların benzer fiyata ürünleri de oluyor.

Farklı modelleri nasıl göremediniz?
Professional mesela şu şekilde;
300X, 400X, 633X, 1000X, 1667X ve 2000X gibi modelleri var. En tepe modelleri SATA 2 SSD hızlarını verebiliyorken sınıf düştükçe hızı da düşüyor. Özellikle 2000X'i çok övüyorlar, gerek hızı gerekse kalitesinden ötürü.

@SideWinder 'e katılıyorum, önemli verileri SD kartta tutmak mantıklı değil. Onun yerine kaliteli bir SSD alıp aktarmanız uzun vadede daha sağlıklı olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı