Değerleri iyiyse sıkıntı olmaz. Bunun için ayrı konu açabilirsiniz.
Gücü yetmiyor gözüküyor. Adaptör beslemesi var mı?
DP daha iyi olur. Yüksek Hz değerleri için daha iyi olur.
Standart HDMI kablolar 60 Hz'nin üstünü desteklemezler. 144 Hz monitörde 144 Hz almak istiyorsanız DP kablo şart. Hatta birçok DP kablosu bile yeterince performans veremiyor. Monitörün içinden çıkan kabloyu kullanmanızı tavsiye ederim.
Anakartın USB kısımları büyük ihtimal farklı tip olmaları. Anakart modelini internete yazarak hangi USB'ler neleri destekliyor. Hangileri hangi tip bakabilirsin.
Eki Görüntüle 1240907
Benim anakarttan örnek vermem gerekirse 1 numarada USB var ama onlar 2.0 özelliği var. Anakartın el klavuzunda klavye mouse takılması öneriliyor. 2 numara lightning USB 3.1 var. Tam bilmiyorum ama IPhone'nun birşeyini destekliyor ve 3.1 olduğu için okuma yazma hızı çok daha hızlı 1 numaraya göre. Seninkide öyle bir şey olabilir.
Aldığınız kablonun hangi versiyon USB'yi desteklediği önemli. Ondan da kopma yapabilir. Bir de uzun süreli yüksek boyutlu dosyalarla işlem yaparken kopuyorsa hem kablodan hem de ısıdan kaynaklanıyor olabilir. Isınan USB portu yandakinin doğru çalışmasını engelliyor. Ayrıca ben de HDD'ye kablo almıştım çok ince gelmişti gözüme. Sonra veri kopyalarken kopma yapıyordu. Mouse hep kopup geliyordu. Meğer kablodanmış. Yani yeni olması kabloda sorun olmadığı anlamına gelmez. Kabloda da sıkıntı olabilir.
Farketmez.2600X kullanıyorum hocam. Zaten test yaptim cok 80 gormedim 60, 65 arasi.
Selam hocam sorum olacakti size. Benim ekranim 27" LG 144Hz hocam simdi sorum su Display Port kablo ile kullanıyorum HDMI ikisinin arasinda ne fark var, hangisini kulaniyim en iyisi bu iki kablodan hangisidir hocam?
Aldığınız kablonun hangi versiyon USB'yi desteklediği önemli. Ondan da kopma yapabilir. Bir de uzun süreli yüksek boyutlu dosyalarla işlem yaparken kopuyorsa hem kablodan hem de ısıdan kaynaklanıyor olabilir. Isınan USB portu yandakinin doğru çalışmasını engelliyor. Ayrıca ben de HDD'ye kablo almıştım çok ince gelmişti gözüme. Sonra veri kopyalarken kopma yapıyordu. Mouse hep kopup geliyordu. Meğer kablodanmış. Yani yeni olması kabloda sorun olmadığı anlamına gelmez. Kabloda da sıkıntı olabilir.
DP daha iyi olur. Yüksek Hz değerleri için daha iyi olur.