LG 27GR75Q-B panel bilgisi

Makaleler
7
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekipmanlar: Asus ROG Keris, Durgod Taurus K320 Cherry MX Brown, Takstar Pro 82, Soundmagic A30, Porge siyah Kanagawa XXL.

Bilgisayar: AMD Ryzen 5 5500, Asus TUF RTX 3080, Gigabyte B450 Aorus Pro, G.SKILL Trident Z RGB 16GB (2x8) 3000MHz CL16, Crucial P1 500GB NVMe, High Power Super GD+ 850W, Deepcool Matrexx 70 ADD-RGB 3F + 4x Lian Li Lancool 3 140mm ARGB stok fan.
1707308411098.png

Panel modeli: LM270WQA-SSD1

Türkçe ve İngilizce hiçbir bilgi bulamadım. Çince Bilibili'den bulabildim. Onlar da yalnızca modeli vermiş, inceleme yapmamışlar. Panellook üzerinde de ne bilgi ne datasheet var.

Tahmini özellikler:
-Büyük ihtimalle LG nano seriden değil. Hatta DCI-P3 bile desteklemiyor. Yüksek ihtimal zira LG de sadece sRGB %99 diye belirtmiş. 10K monitör olacak, DCI-P3 bile desteklemeyecek... Bu fiyatta MSI QD'ler %100'e yakın DCI-P3 desteği sunuyor.
-Panellook'ta 1ms GtG girilmiş ama şimdiye kadarki panellerin en hızlıları Od'siz 3-4ms iken pek ihtimal vermiyorum. Belki LG verisi girilmiştir sadece.
-HDR10 diye belirtilmiş yani HDR Ready yani Fake HDR. HDR yok yani 10K fiyatına rağmen. Ha olsa da pek bir işe yaramaz bu fiyatta ama yine de...
-Dynamic Action Sync var demişler. Anladığım kadarıyla BFI+VRR. Ancak ne kadar iyi çalışır görmeden bunun için almak mantıklı değil.

Arayanlar bulabilsin diye paylaşıyorum. İleride incelemesi çıkarsa lazım olur.

+ Çeşitli Çince forumlar. Fakat ekstra bilgi yoktu ve servis menüsünü paylaşan tek yer bu videoydu.

Edit: bunu Epey'e ya da Displayspecs'a nasıl ulaştırırız? :ROFL:

Son düzenleme:
Edit: Bunu Epey'e ya da Displayspecs'a nasıl ulaştırırız?

Epey' ulaştıramazsın. Çünkü Epey panel bilgisi sunmuyor.
Display'e ise ya Face'den yaz ya da sayfa altında "contact us" var bakın görürsünüz. Oradan mail yazın.

1707310349965.png

Ayrıca öneri listesinde değil zaten monitör. Bununla ilgili çok mesajım var. Ne fiyat ne performans ürünü. Albesini sıfır. 2K monitöre HDR 400 sertifikası almamış bir monitör. Parlaklık yerlerde. Grafik kalitesi için ilk önce parlaklık şarttır. Kafadan kaybediyor zaten.

Ve NanoIPS diye bir şey yok. Bir panel yok. Daha önce de söyledim size. Uydurma bir türev. Arka aydınlatma ile alınmış renk derinliğine NanoIPS yazıyor LG. Güçlü arka aydınlatmam var diyemiyor isim uyduruyor. Ms olayına yoruma gerek yok. Zaten bilen biliyor ortalama tepkime sürelerini.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı